Začetek poletja nas vedno navdaja s prijetnim pričakovanjem toplih dni, polnih zabave na prostem. A hkrati se zavedamo, da ti trenutki lahko hitro postanejo manj prijetni zaradi nadležnih obiskovalcev, ki nam lahko pustijo pike in nam grenijo poletno idilo.

Z začetkom toplih dni se narava prebudi v svoji polni lepoti in nas vabi na prosto. Za nas starše to pomeni obdobje, ko se želimo prepričati, da so naši otroci varni in zaščiteni pred nepovabljenimi gosti. Kako ohraniti brezskrbne poletne dni brez neprijetnih presenečenj?


Ko se lotimo načrtovanja aktivnosti na prostem in zabave v naravi z vso družino, je pametno razmisliti o ustreznih ukrepih, da ohranimo neprijetne obiskovalce na varni razdalji in se izognemo pikom žuželk. V tem članku bomo raziskali naravne rešitve, ki so prijazne do občutljive otroške kože, hkrati pa nudijo učinkovito zaščito.

Kaj lahko naredimo za zaščito pred nepovabljenimi gosti na prostem?

Na okna in vrata lahko namestimo komarnike, da nepovabljenim gostom preprečimo vstop v dom. Otroci naj nosijo lahka oblačila, ki pokrivajo večji del telesa, pomembno pa je tudi, da se izogibamo mest s stoječo ali zastajajočo vodo, kot so močvirja, luže ali sodi z vodo za zalivanje vrta. Učinkovite rešitve pa lahko najdemo tudi v naravi!

Tradicionalna pomoč iz narave za varno poletje brez pikov

Narava nam ponuja številne možnosti za učinkovito zaščito pred nadležnimi obiskovalci na naših dogodivščinah na prostem. Med rastlinami, ki nam lahko pomagajo ohraniti mirne poletne dni, so sivka, citronela, limonska trava, verbena, melisa, cedra, geranija in evkaliptus.

Te rastline izločajo prav posebne arome, eterična olja in druge spojine, katere jim dajejo prijeten in osvežujoč vonj, hkrati pa so prav zaradi teh spojin znane po svojih odganjajočih lastnostih. Skupaj tvorijo čarobno zbirko naravnih zaščitnikov, ki s svojo barvno razigranostjo, svežimi vonji in blagodejnimi aromami poskrbijo za brezskrbno preživljanje časa v naravi.

Ljudska zanimivost: Česen, s svojimi naravnimi antibakterijskimi lastnostmi in spojino alicin, ki se mu pripisuje sposobnost odganjanja komarjev, je prava zakladnica naravnih moči. Mnogi verjamejo, da z uživanjem česna lahko preprečite nadležne pike teh žuželk.

Zaščitimo nežno otroško kožo brez škodljivih sestavin

Pri izbiri sredstev za zaščito je pomembno, da smo pozorni na sestavine. Večina komercialnih repelentov za zaščito pred piki vsebuje nevarno sestavino DEET, ki je lahko škodljiva, še posebej za občutljivo otroško kožo. Čeprav ta kemična spojina velja za učinkovito, prinaša številna tveganja, kot je:

  • draženje kože,
  • izpuščaji in
  • srbenje.

DEET lahko povzroči tudi resnejše zaplete (slabost, razdraženost dihalnih poti, omotica), če pride v stik z očmi, sluznicami ali poškodovano kožo.

Zato je bolje, da posežemo po naravnih sredstvih, ki so nežna do občutljive otroške kože, saj ne vsebujejo škodljivih sintetičnih snovi. Predstavljajo varnejšo alternativo in zagotavljajo učinkovito zaščito.

Fitobimbi Zanzi – naravna linija izdelkov za celo družino

Fitobimbi Zanzi je naravna in dermatološko testirana linija izdelkov, posebej ustvarjenih za otroke in celo družino, ter se ponaša s skrbno izbranimi naravnimi sestavinami. Vsi izdelki so:

  1. brez alkohola,
  2. brez parabenov,
  3. brez naftnih derivatov,
  4. brez silikonov,
  5. brez umetnih barvil,
  6. brez arom in
  7. brez škodljivega DEET-a.

Izdelke v pršilu lahko enostavno nanesemo na kožo, eterična olja rastlin pa poskrbijo za nežen in prijeten vonj.

Hiter dostop do izdelkov Fitobimbi Zanzi

Fitobimbi ZANZI BABY 0+ je obogaten z rastlinskimi izvlečki sivke, citronele, melise in cedre ter je posebej primeren za zaščito kože novorojenčkov in dojenčkov. Fitobimbi ZANZI FAMILY 3+, ki vsebuje eterična olja sivke, citronele, geranije, verbene, melise in evkalipta, pa je idealen za otroke od 3. leta starosti ter za odrasle.

Kaj pa narava ponuja za pomiritev in nego kože po pikih?

V primeru, da smo z zaščito že prepozni in se zgodi neprijeten pik, bo koža potrebovala dodatno nego, in tudi tukaj se lahko zanesemo na moč narave.
Fitobimbi ZANZI AFTER BITE v priročni roll-on obliki je obogaten s 100 % naravnimi sestavinami, posebej izbranimi za nego pordele kože po pikih žuželk in mrčesa.

Ognjič, brahmi, korinda, aloe vera in eterično olje mete pomagajo ohranjati kožo navlaženo in jo pomirjajo, zmanjšujejo rdečico in srbenje ter spodbujajo naravni proces celjenja rane. Dodano eterično olje čajevca pa je znano po tem, da se tradicionalno uporablja kot naravni antiseptik, saj ima močne antibakterijske in protivirusne lastnosti.

Zavedamo se, kako pomembno je, da so naši otroci varni in ustrezno zaščiteni, zlasti ko se odpravljamo na družinske dogodivščine na prostem. Z izbiro naravnih in učinkovitih rešitev, kot so izdelki iz naravne linije Fitobimbi Zanzi, lahko zagotovimo, da bodo naši poletni dnevi polni zabave, smeha in brezskrbnosti. Ne pozabimo na pravočasno zaščito pred nepovabljenimi gosti narave ter na nego kože po pikih, saj je vsak korak k varnosti naših otrok neprecenljiv.