Pogosta vprašanja

Dobrodošli na strani, kjer odgovarjamo na najpogostejša vprašanja naših cenjenih strank. Ker razumemo, da se ob uporabi naših fitoterapevtskih izdelkov lahko pojavijo vprašanja, smo jih tukaj zbrali, da vam ponudimo hitre in jasne odgovore. Vabljeni k branju!

Iskalnik po pogostih vprašanjih ter odgovorih

SPLOŠNA

V kolikšnem času bom prejel(a) pošiljko?

Naročeni izdelki bodo odposlani najkasneje v roku 2 delovnih dni od oddaje naročila. V primeru plačila po predračunu so izdelki odposlani šele po plačilu predračuna. Naročila, oddana med delavniki do 14. ure navadno odpošljemo še isti dan, ostala naročila pa naslednji delovni dan (velja za artikle, ki so na zalogi). Dobavni rok za artikle na zalogi je 1-4 delovnih dni. Vse dostave naročenih izdelkov izvajamo preko Pošte Slovenije ali GLS Slovenija.

Ob naročilu kupec izbere želeno možnost plačila blaga:

  • Plačilo po povzetju
  • Plačilo po predračunu
  • Plačilo s kreditno kartico
  • Paypal

Naročilo lahko plačate s kreditno kartico Visa ali MasterCard.

Prevzem vaše pošiljke je možen tudi na sedežu podjetja Sanofarm d.o.o., Industrijska cesta 6r, 6310 Izola in sicer vsak delavnik od 8. do 16. ure. Vljudno vas prosimo, da svoj prihod najavite s klicem na telefonsko številko 05 66 32 440 o dnevu in uri prihoda, da lahko vaš paket pripravimo pravočasno. Pred prevzemom paketa je potrebno plačati račun. V kolikor boste želeli plačati račun ob prevzemu paketa na sedežu našega podjetja, boste to lahko storili, vendar je plačilo možno le z gotovino v točnem znesku, saj nimamo možnosti vračila denarja.

Za vprašanja v zvezi z našimi fitoterapevtskimi izdelki smo vam vedno na voljo. V teh primerih se lahko obrnete na našo strokovno ekipo farmacevtov, ki vam je vedno na voljo za brezplačni posvet. Vaša vprašanja naslovite na elektronski naslov info@sanofarm.si. Odgovor boste prejeli v najkrajšem možnem času. Lahko pa nas tudi pokličete na 05 66 32 440, z veseljem vam bomo pomagali!

Vsa vprašanja v zvezi z vašo pošiljko naslovite na elektronski naslov info@sanofarm.si ali nas pokličite na telefonsko številko 05 66 32 440.

PREHLAD

Ali lahko izdelke iz linije Tussiflux uporabljajo tudi diabetiki?

Izdelki iz linije Tussiflux vsebujejo med in fruktozo. Z vnosom fruktoze se raven glukoze v krvi poveča v manjši meri kot ob vnosu saharoze. Prav tako pa ne vodi do inzulinskega vrha po zaužitju. Med ima nizko vsebnost kalorij, dobro sposobnost sladila in je vir vitaminov in mineralov. Zato sta fruktoza in med dva najpomembnejša vira sladkorja za bolnike s sladkorno boleznijo v primerjavi s saharozo in glukozo. Uživanje izdelkov v navedenih odmerkih tako ni kontraindicirano niti za bolnike s sladkorno boleznijo.

Peroralne tekočine so tekoči pripravki namenjeni uživanju. Sirup je tekoča snov sladkega okusa, ki vsebuje najmanj 45 % saharoze ali drugega sladila raztopljenega v vodi. Na trgu je veliko prehranskih dopolnil za otroke, ki vsebujejo sladkor, saharozo. Peroralna suspenzija vsebuje bistveno nižje vrednosti sladkorjev in sestavine, ki niso topne in se čez čas usedejo na dno stekleničke. Zato je še kako pomembno, da suspenzije pred vsako uporabo dobro pretresemo, saj s tem dosežemo, da ima vsak odmerek enako količino učinkovine.

Fitobimbi Bronhamil je namensko razvit za blaženje obeh vrst kašlja, suhega in mokrega. Trpotec vsebuje polisaharidne sluzi, ki imajo ugoden učinek na grlo, žrelo in glasilke, saj na sluznici zgornjih dihalnih poti ustvarijo tanko oblogo in jo zaščitijo pred draženjem ter pomirijo kašelj. Bor, timijan in evkalipt imajo balzamični učinek, redčijo sluz in lajšajo izkašljevanje. Aktivne učinkovine imajo tudi antiseptični učinek. Sinergistična moč vseh rastlinskih izvlečkov blagodejno deluje na zgornje dihalne poti, podpira delovanje respiratornega sistema ter ima pomirjajoč in ugoden učinek na grlo, žrelo in glasilke. Izdelek obenem lajša dihanje pri otroku. Opazovalna študija, opravljena v sklopu ORL oddelka, na 87 otrocih, je pokazala visok nivo učinkovitosti Fitobimbi Bronhamila znotraj opazovanih parametrov (akutni otitis, okužbe zgornjega respiratornega trakta, kašelj, …), ki se je pokazala z zmanjšanjem ali odsotnostjo težave. Koristi izdelka so bile še toliko bolj očitne, saj ni bilo opaženih nobenih stranskih učinkov.

Po odprtju je izdelek uporaben štiri mesece. Priporočamo shranjevanje v hladilniku. Izdelek je varen za uporabo tudi dlje časa, do 4 mesece. Seveda se svetuje, da se ga uporablja, ko so prisotni simptomi kašlja oz. ob prebolevanju prehladnih in drugih respiratornih obolenj.

Izdelek ne vsebuje glukoze, ampak vsebuje fruktozo. Fruktoza, ki se v naših izdelkih uporablja namesto saharoze, se pridobiva iz sadja in ima enako energijsko vrednost kot saharoza. Včasih se dovoljuje tudi diabetikom, ker se absorbira počasneje kot glukoza ter s tem posledično povzroča počasnejši dvig nivoja glukoze v krvi.

V kolikor pri otroku še niso prisotni znaki prehlada, se priporoča izdelek Fitobimbi IMUNO, ki služi kot preventiva za krepitev imunskega sistema. Lahko se ga jemlje neprekinjeno 3 mesece, nakar  priporočamo 1-mesečno pavzo, nato pa lahko ponovite 3-mesečno terapijo.

V kolikor, pa so pri otroku že prisotni prvi znaki prehlada, priporočamo izdelek Fitobimbi ECHINAX, ki se ga lahko v primeru prisotnosti kašlja kombinira (sočasno jemlje) z izdelkom Fitobimbi BRONHAMIL. Izdelka Imuno in Echinax pa ne kombiniramo med seboj. V času prehlada ponudimo Echinax in prekinemo z jemanjem Imuna. Priporočena uporaba izdelka Fitobimbi ECHINAX je do 14 dni (čas obolenja), BRONHAMIL pa lahko jemljete dlje časa, brez omejitve.

BOLEČINE V SKLEPIH, VRATU, HRBTU IN KRIŽU

Kdaj priporočamo Nodol Aktivno kremo?

Nodol Aktivno kremo priporočamo odraslim, mladostnikom od 12. leta dalje, športnikom in rekreativcem oz. vsem tistim, ki imajo težave z gibljivostjo sklepov in pri gibanju občutijo bolečino. Pri tem dodajamo, da je Nodol Aktivna krema primerna za dolgotrajno uporabo, saj vsebuje naravne aktivne sestavine in ne obremenjuje ledvic, jeter in želodca.

Nodol obliž lahko pustimo delovati 24 ur, nato ga enostavno odstranimo in po potrebi zamenjamo z novim. Dolgotrajna uporaba obližev za vrat je popolnoma varna, saj je njihova prednost ravno v tem, da ne obremenjujejo želodca, jeter, ledvic in srca. Poleg tega so nežni do kože, ne povzročajo alergijskih reakcij in ne dražijo kože.

ZAMAŠČENOST JETER

Kaj pomeni, da so v izdelku Liverin Forte standardizirani izvlečki?

Rastlinski ekstrakti so standardizirani, kar pomeni, da je njihova sestava stalna, količina učinkovin pa vedno enaka deklarirani. Razlika med izdelkom s pegastim badljem in izdelkom Liverin Forte je na primer ta, da Liverin Forte vsebuje originalno formulo visokokakovostnih standardiziranih rastlinskih izvlečkov. To pomeni, da je izbran pravi del rastline, na kateri s pravo ekstrakcijsko tehniko in uporabo pravega topila dobimo točno določeno količino točno določene aktivne učinkovine. Ostali deli rastline, ki nimajo dokazanega delovanja, so ob tem odstranjeni. Sestava tablet je stalna, količina učinkovin vedno enaka deklarirani. Tako je na sami embalaži na primer napisano, da je v 3 tabletah Liverina Forte (kar je priporočena dnevna doza), 324 mg silimarina (učinkovina pegastega badlja, ki deluje in jo najdemo samo v plodovih). Izdelki s pegastim badljem pa so večinoma samo mešanice cele posušene in zmlete rastline, brez točno določenih aktivnih učinkovin.

Liverin Forte z 12 naravnimi učinkovinami za razstrupljanje jeter, velja za št. 1 med izdelki za jetra v lekarnah (IQVIA, IMS Market Viewer, 2007-2023). Njegova formula je prilagojena za podporo pri stanju zamaščenih jeter – jemanje se torej priporoča takrat, ko so naša jetra dlje časa izpostavljena nezdravemu prehranjevanju, stresnemu načinu življenja, jemanju zdravil, … Za vse tiste posameznike, ki pa potrebujejo hitro podporo telesa po krajših obdobjih nezdravega načina življenja, pa je na voljo nov izdelek Liverin FAST. Ta je poleg rastlinskih izvlečkov črne kumine, borovnice, mete in črnega ribeza, obogaten še z vitaminom C, vitamini B kompleksa, selenom, cinkom, bakrom ter kar dvema aminokislinama (L-cistein ter L-glutation). Liverin FAST: TRETMA: 10-dnevni tretma. KDAJ: po krajših obdobjih nezdravega načina življenja. VSEBINA: prah v priročnih vrečkah, ki ga raztopimo v 200 ml vode in spijemo. JEMANJE: 1 vrečka na dan. FORMULA: originalna formula Liverin FAST z rastlinskimi izvlečki obogatena z vitaminom C, vitamini B kompleksa, selenom, cinkom, bakrom in aminokislinami (L-cistein ter L-glutation) . Liverin FORTE: TRETMA: 3-mesečni tretma. KDAJ: po daljših obdobjih nezdravega prehranjevanja, stresnemu načinu življenja, jemanju zdravil in prepoznanih simptomih zamaščenih jeter. VSEBINA: tablete, ki jih spijemo s kozarcem vode. JEMANJE: svetuje se jemanje 3 tablet na dan, po eno pred vsakim glavnim obrokom (zajtrk, kosilo, večerja), da poskrbimo za celovito podporo jeter. FORMULA: originalna formula, v kateri poleg pegastega badlja združuje izvlečke še 11 drugih aktivnih učinkovin za popolno razstrupljanje jeter in čiščenje telesa. Vsebuje tudi sladki koren, indijsko kosmuljo, vitamine B, vitamin E.

SRCE IN OŽILJE

Ali se lahko tablete Biostatine drobijo?

Tablete Biostatine ne spadajo med filmsko prevlečene tablete in ne vsebujejo učinkovin, ki bi dražile oralno sluznico. Zaradi vsega naštetega jih lahko jemljete tudi zdrobljene, najbolje pa bi bilo, če jih le prelomite. Pomembno je, da zaradi samega delovanja tablet, zatem spijete vsaj kozarec vode.”

PREBAVA IN NAPIHNJENOST

Kako se priporoča jemanje izdelka Psylliox aktivne vlaknine?

Priporoča se 1 do 3 vrečke na dan. Jemanje je priporočljivo na tešče ali 30 minut pred obrokom in ne v večernih urah. Tako si zagotovite idealen vnos čistih vlaknin, potrebnih za zdravo prebavo. Priporoča se neprekinjena uporaba, saj ne povzroča odvisnosti.

  • Vsebino vrečke stresite v kozarec s 150 ml vode.
  • Dobro premešajte in mešanico takoj spijte.
  • Skozi celoten dan spijte zadostno količino tekočine (priporočljivo 2 litra).

Rožnata barva mešanice Psylliox aktivnih vlaknin izhaja iz vsebnosti rdeče pese in je povsem naravna.

NEGA RAZDRAŽENE KOŽE

Kaj pomeni hladno stiskana metoda pridobivanja gela iz Aloe vere?

Pomembno je, da se alojin gel pridobiva iz rastlin, ki so stare vsaj 3 do 10 let. Enako kot pri olivnem olju velja tudi pri aloe veri, da če želimo zagotoviti, da se v izdelku ohranijo koristne lastnosti aloe vere, vključno z vitamini, minerali, encimi in drugimi hranili, potem je edina primerna metoda pridobivanja gela iz aloe vera ravno hladno stiskanje. Hladno stiskana aloe vera se šteje za visokokakovosten izdelek, saj minimalna toplota ohranja hranila in encime v aloe veri, ki so občutljivi na visoke temperature. Pomembno je izbrati izdelke, ki vsebujejo čisti in naraven gel iz aloe vere, pridobljen s hladnim stiskanjem, da se zagotovi največje koristi za kožo.

To je spojina z antrakinonsko oziroma hidroksiantracensko strukturo, ki je znana po močnih odvajalnih učinkih. Najdemo jo v alojini smoli, ki se nahaja v zunanji lupini lista aloe vere. NIJZ navaja, da se aloin zelo redko uporablja v namene zdravljenja zaprtja in, da v Sloveniji nimamo registriranega zdravila z učinkovino aloin. To je zato, ker lahko visoka koncentracija aloina povzroči neželene učinke, kot so npr. driska, krči, bolečine v trebuhu. NIJZ svetuje previdnost pri uporabi živilskih izdelkov, ki vsebujejo ekstrakt iz celih listov aloje.

Naši izdelki iz linije Aloe vera upoštevajo visoke standarde pri izbiranju in nabiranju rastlin ter pri procesu pridobivanja gela / sokov iz listov rastline, s ciljem, da lahko uporabnikom zagotovimo odsotnost aloina v teh izdelkih.

ZA OTROKE

Od katere starosti otroka dalje se lahko jemlje izdelke iz linije Fitobimbi?

Zanzi Family 3+ – pred piki nadležnih gostov: od 3 leta, dalje; za celo družino

Imuno – odpornost: od 1. leta dalje

Vitamix – vitamini: od 1. leta dalje

Golanil – boleče grlo: od 1. leta dalje

Bronhamil – kašelj: od 6. meseca dalje

Echinax – prehlad: od 6. meseca dalje

Apetito – apetit: od 6. meseca dalje

Isilax – prebava: od 6. meseca dalje

Zanzi After Bite – po pikih nadležnih gostov: od 6. meseca dalje

Ferro C – železo: od 6. meseca dalje

Omega – rast: od 6. meseca dalje

Rehidrato – pomanjkanje tekočine: od 6. meseca dalje

Fitobalm gel – zamašeni nos: od 6. meseca dalje

Fitobalm kapljice za prostor – zamašeni nos: od prvih mesecev dalje

Gas – trebušni krči: od prvih mesecev dalje

Sonno – spanje: od prvih mesecev dalje

Zanzi Baby – pred piki nadležnih gostov: od prvih mesecev dalje