Zdravi nasveti in novice

Zdravo hujšanje – bazalni metabolizem, JO-JO efekt in mediteranska prehrana

Hujšanje je proces, ki zahteva premišljeno načrtovanje in razumevanje ključnih konceptov, kot so bazalni metabolizem, JO-JO efekt in pomembnost uravnotežene prehrane. V tem članku bomo raziskali, zakaj nekatere diete privedejo do JO-JO efekta, kako izračunati svoj bazalni metabolizem, ter zakaj je mediteranski način prehranjevanja priporočljiv za zdravo hujšanje.

Preberi več

7 razlogov zakaj se odločiti za zdravo hujšanje

Hujšanje je pogosta tema med ljudmi, ki si želijo izboljšati svoje zdravje in počutje. Vendar pa ni vse hujšanje enako. Zdravo hujšanje je ključ do dolgoročnega uspeha in splošnega zdravja. V tem članku bomo raziskali, zakaj je bolje, da se izognemo hitrim dietam in zakaj je zdravo hujšanje najboljša izbira.

Preberi več

Zdravo hujšanje po 40. letu

Hujšanje po 40. letu lahko postane izziv, saj se naš metabolizem upočasni, pridemo pa tudi v obdobje hormonskih sprememb. V tem članku bomo raziskali, kako hujšanje po tej starosti vpliva na telo, kako pripraviti prehranski načrt in prilagoditi vadbo, ter kako je zdravo hujšanje povezano s preprečevanjem kroničnih bolezni, povezanih s starostjo.

Preberi več

Varno poletje brez pikov žuželk: Nasveti in triki

Začetek poletja nas vedno navdaja s prijetnim pričakovanjem toplih dni, polnih zabave na prostem. A hkrati se zavedamo, da ti trenutki lahko hitro postanejo manj prijetni zaradi nadležnih obiskovalcev, ki nam lahko pustijo pike in nam grenijo poletno idilo.

Preberi več

Ste med nagrajenci (Zeleni sejem v Mariboru in Ljubljani)?

Znani so nagrajenci Znani so nagrajenci nagradnih iger »Sanofarm na Zelenem sejmu (11. 5. 2024) podarja darilni bon za 40 €« ter »Sanofarm na Zelenem sejmu (18. 5. 2024) podarja darilni bon za 40 €«. Zmagovalka nagradne igre »Sanofarm na Zelenem sejmu (11. 5. 2024) podarja darilni bon za 40 €« je: Mateja P. Zmagovalka […]

Preberi več

Odkrijte zmagovalce naše nagradne križanke v reviji 5 minut za zdravje! (igra je zaključena)

Znani so nagrajenci V nagradni igri so lahko sodelovali vsi, ki so poslali na naš naslov izpolnjen kupon z rešitvami obeh gesel nagradne križanke, do vključno 30. 04. 2024. 6. maja 2024 smo izžrebali 3 srečne nagrajence:  Pravilno geslo v križanki se je glasilo:LIVERIN FORTELIVERIN FAST Čestitke nagrajencem! Podrobna pravila za sodelovanje v tem žrebanju […]

Preberi več

Obvezna oprema, ki jo mora imeti vsak pohodnik za varno in udobno izkušnjo

Pohodništvo je ena izmed najbolj priljubljenih aktivnosti na prostem, ki ne le da omogoča čudovite razglede in stik z naravo, ampak tudi krepi vaše telo in um. Če ste začetnik v svetu pohodništva, je pomembno, da se na svoje avanture pripravite primerno. Poleg osnovne opreme, kot so kakovostni pohodni čevlji, nahrbtnik in primerna oblačila, je ključnega pomena tudi skrb za vaše mišice in sklepe. Tukaj je seznam obvezne opreme za vsakega pohodnika (8), ki vam bo v pomoč, za varno in prijetno izkušnjo.

Preberi več

Resveratrol: Starodavna skrivnost za vitalnost in dolgoživost

Predstavljamo vam molekulo resveratrol, naravni čudež, ki ga v Aziji cenijo že stoletja. To močno antioksidativno molekulo, resveratrol, so tradicionalni zdravilci uporabljali za boj proti različnim zdravstvenim težavam, od vnetij do srčno-žilnih bolezni. A resveratrol ni le starodavno zdravilo, temveč tudi sodobna rešitev za ohranjanje mladosti in vitalnosti.

Preberi več

Prenesite si video: Joga obraza za mladosten videz z Jasmino Turnšek

Vstopili ste na pot do boljšega počutja. Lepota, dobro počutje in vitalnost izvirata iz nas, mi pa smo se odločili, da vam pri tem pomagamo in vas podpremo. Video trening joge obraza »za mladostnejši videz« z Jasmino Turnšek vam bo pomagal izbrisati kakšno gubico in poskrbel, da boste zopet najboljša verzija samega sebe.

Preberi več

Intervju Samo Masleša: Ulica je odličen kraj, kjer lahko otroci skozi igro razvijajo svojo osebnost

Pogovarjali smo se z doktorjem kinezioloških znanosti, velikim ljubiteljem in poznavalcem športa, ki ima za seboj že več kot 30 let izkušenj v judu, prejemnikom Bloudkove plakete za pomemben prispevek k razvoju slovenskega športa – Samom Maslešo. Samo je živa enciklopedija na področju vpliva športa na razvoj otrokove osebnosti. V intervjuju nam je razkril kje starši (nehote) delamo napake pri vzgoji otrok; kaj naredi trenerja res izjemnega; katero hrano in pijačo bi moral uživati otrok, ki se ukvarja s športom in kako je gibanje povezano z razvojem samozavesti pri otroku.

Preberi več

Ima vaš otrok težave s koncentracijo in učenjem? Fitobimbi ima naravno podporo za možgančke

Ali opažate, da se vaš otrok težko osredotoča in uči? Je nenehno utrujen in izčrpan? Pomanjkanje pozornosti in zbranosti sta postali stalnica v življenju sodobnih otrok. Kako starši lahko pomagamo? Fitobimbi naravna lekarna ponuja rešitev – naravno podporo kognitivnim funkcijam otrok, ki sedijo za šolskimi klopmi.

Preberi več

Zakaj so zdrava jetra predpogoj za povrnitev holesterola v ravnovesje?

Jetra so izrednega pomena za presnovo in odstranjevanje škodljivih snovi iz človeškega telesa. Sodelujejo pri sintezi hormonov in holesterola (pomemben del vsake celične membrane). Zdrava jetra imajo ključno vlogo pri uravnavanju holesterola v krvi: pomagajo namreč ohranjati ravnovesje med ‘dobrim’ (HDL) in ‘slabim’ (LDL) holesterolom. V jetrih nastane približno polovica holesterola, preostanek ga dobimo iz […]

Preberi več
Don`t copy text!
0