Zdravi nasveti in novice

Darilo: Super koledar Fitobimbi 2024 za super junake

Pozdravljeni dragi obiskovalci naše nove spletne strani Fitobimbi! 🌟
Veseli nas, da ste del naše zgodbe ter se vam zahvaljujemo za zaupanje. In ker radi razveseljujemo vas in vaše super junake, smo pripravili posebno presenečenje – nagradno igro Super koledar Fitobimbi 2024 za super junake! 📅

Preberi več

Nakup s presenečenjem – podarjamo vrednostne bone

Pozdravljeni dragi obiskovalci naše nove spletne strani!

Veseli smo, da lahko našo novo spletno stran delimo z vami! Ob tej posebni priložnosti smo za vas pripravili posebno presenečenje – nagradno žrebanje OBDARUJEMO KUPCE Z DARILNIMI BONI!

Preberi več

Otroški kašelj: kako skrajšati čas trajanja

S koncem daljšega obdobja toplega vremena smo pričakali zimo, ki običajno skupaj z zimskimi radostmi prinese tudi povečano število prehladnih obolenj. V tem obdobju se pogosteje srečujemo z neprijetnimi simptomi, kot so kašelj, zamašen nos in boleče grlo. Kašelj je med omenjenimi simptomi najpogostejši in hkrati najbolj moteče. Zato je ključnega pomena, da znamo prepoznati, ali gre za kašelj, ki je zgolj del prehlada ali pa gre za resnejšo težavo. Pravilno in pravočasno ukrepanje je ključno za obvladovanje teh neprijetnih simptomov ter resnejših zapletov.

Preberi več

Razumevanje kašlja pri otrocih: ključ se skriva v pravočasnem ukrepanju

Kašelj je pogosta težava, s katero se srečujejo starši otrok. Razumeti razloge za kašelj in pravilno ukrepanje je ključnega pomena za izboljšanje otrokovega počutja. Na enem mestu smo zbrali vse potrebne informacije, ki vam bodo pomagale pri spoprijemanjem z nadležnim kašljem. Pri tem vam lahko pomagajo tudi naravni pripravki, ki so varni za uporabo in zato primerni tudi za naše najmlajše.

Preberi več

Nasveti za starše: hitro ukrepajte ob prvih znakih prehlada

Vsi vemo, da so prehladna obolenja neizogiben del otroštva. Vendar pa lahko starši odigrajo ključno vlogo pri obvladovanju teh neprijetnih obolenj že ob prvih znakih. Z naravnimi in preverjenimi sestavinami lahko naredimo veliko razliko v otrokovem okrevanju, saj lahko preprečimo, da bi se stanje poslabšalo.

Preberi več

5 nasvetov za dobro počutje

Dobro počutje ne pomeni le fizično dobro počutje in odsotnost bolečin oziroma bolezni, temveč tudi za občutek notranjega miru, sreče in zadovoljstva. Čeprav je dobro počutje odvisno od številnih dejavnikov, lahko s preprostimi spremembami in navadami dosežemo boljše počutje. Za vas smo pripravili 5 enostavnih nasvetov, ki lahko izboljšajo vaše počutje:

Preberi več

Ah, ti hormoni …

Ali se vam zdi, da ste obtičali v obdobju, ko se vam dogaja nekaj čudnega, nenormalnega? Imate občutek, da to enostavno niste več vi, kot da bi se v vaše telo “naselil” en tak drobni hudobni možicelj, ki manipulira z vami, ki se poigrava z vašimi razpoloženji? Brez skrbi, še zmeraj ste to vi, vedno boste ostali vi… Le v obdobju ste se znašli, ki se mu je treba znati prilagoditi.

Če ste stari 40 let ali več, se najbrž srečujete s simptomi predmenopavze / menopavze / postmenopavze. Pri nas je povprečna starost žensk ob zadnji menstruaciji 48 let.

Preberi več

S 100 % čistim eteričnim oljem čajevca nad glivičnimi okužbami

Poletni čas velja za lahkotno in sproščeno obdobje. Lažja oblačila, odprta obuvala, plavanje, druženja, razne aktivnosti na prostem … Vse to nam pa lahko pokvarijo glivične okužbe, saj moramo razmišljati o temu kako:

Preberi več

4 nasveti za urejeno prebavo

Se tudi vi srečujete s težavami vezanimi na prebavo kot so napenjanje in tiščanje v črevesju, vetrovi in krči, zaprtost in neredno odvajanje, boleče odvajanje?

Preberi več

Uživajte v naravi brez skrbi, da vas obiščejo nadležni gostje

Poletje je tik pred vrati, in z njim prihajajo toplejši meseci, ki nas vabijo, da preživimo več časa na prostem. Z družino in prijatelji se odpravljamo na sprehode, obiskujemo parke ter uživamo v sproščenih trenutkih ob vodnih površinah. Naši vrtovi in otroška igrišča so polni smeha in igre, medtem ko pikniki in lenobna posedanja na domačem balkonu ali vrtu prinašajo občutek miru in užitka. Prav tako je to čas, ko se radi odpravimo na potovanja in izlete v neokrnjeno naravo.

Preberi več

Več kot le žeja: znaki dehidracije pri otrocih, ki bi jih moral poznati vsak starš

Posebej pri otrocih se s prebujanjem pomladi poveča tveganje za izgubljanje telesnih tekočin, kar ima svoje posledice. Zakaj do tega pride, kako pri otroku prepoznamo znake dehidracije in kako lahko temu primerno ukrepamo?

Preberi več

Pomoč iz narave, ko zamašeni noski povzročajo preglavice

Ko naši smrkavčki, posebej tisti najmlajši, potrebujejo nekaj dodatne pomoči pri lajšanju težav zgornjih dihalnih poti, jim lahko ponudimo varne in učinkovite rešitve iz sveta narave.

Preberi več
Don`t copy text!
0