Zdravilni znanilci pomladi

Zdravilni znanilci pomladi

26.04.2016

Priporočljivo in zaželeno jih je uvrstiti na jedilnik, saj so izredno dober vir vlaknin, folatov, žvepla, kalcija, magnezija, tudi železa, bakra, cinka, mangana, fluora, joda ter vitaminov A, C, E, K in B kompleksa. Že v ljudski medicini so bili znani kot naravni diuretiki. Najpomembnejša učinkovina je asparagin, ki spodbuja delovanje ledvic in izločanje urina. So koristna hrana za ljudi z visokim krvnim tlakom, pomagajo pa tudi pri zniževanju povišane temperature. Vsebujejo tudi inulin, ki deluje kot prebiotik in spodbuja razmnoževanje koristnih bakterij v našem črevesju.

 
 
 

 
 
 

 

  

 
 
 
ZAPRI

Spletna stran za pravilno delovanje in z namenom zagotavljanja kakovosti storitve in izboljšanje vaše uporabniške izkušnje uporablja spletne piškotke, ki ne hranijo osebnih podatkov. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov. Več informacij in pravilnik o piškotkih.