Ključ do zdravja otrok je močan imunski sistem

Ključ do zdravja otrok je močan imunski sistem

09.01.2015

Otroci so neprestano izpostavljeni bakterijam, virusom in parazitom. Če je otrokov imunski sistem šibak je hitreje dovzeten za prehlad, gripo in druge težave.

Imunski sistem otroka je odvisen od različnih dejavnikov. Pa vendar, da otrok pogostokrat zboli ne moremo kriviti samo enega od njih. Govorimo o spletu aktivnosti, ki jih je potrebno zagotoviti, da bo imel otrok močan imunski sistem. Nekaj preprostih nasvetov:

  • Naj bodo vaši otroci čim več na zraku, saj tako spodbujajo delovanje limfnega sistema.
  • Otroško sobo je potrebno pogosto in temeljito prezračiti.
  • Otroci naj se pravočasno odpravijo spat in spijo najmanj 8 ur.
  • S svojim otrokom se veliko igrajte in smejte, saj je smeh pol zdravja.
  • Ponudite vsaj liter vode ali nesladkanega čaja, saj ima tekočina pomembno vlogo pri izločanju škodljivih snovi iz organizma.
  • Poskrbite, da jedo  uravnoteženo in zdravo prehrano bogato s sadjem in zelenjavo.

Pomembno vlogo pri krepitvi imunskega sistema imajo vitamini. Vendar telesa ne krepijo samo vitamini, temveč je potrebno  zagotoviti kombinacijo vitaminov, mineralov in rastlinskih izvlečkov. Izogibajte se umetno pridobljenim vitaminom, zaupajte naravi.

Naj bo zvesti zaveznik pri krepitvi imunskega sistema vsakega otroka IMUNO. Imuno peroralna suspenzija vsebuje edinstveno kombinacijo mineralov, vitaminov in rastlinskih izvlečkov. Cink, baker in vitamin B6 imajo pomembno vlogo pri delovanju imunskega sistema. Vitamin B6 poleg tega prispeva še k zmanjševanju utrujenosti in izčrpanosti otrok. Ker je okus otrok zelo prefinjen, je nežnega okusa, saj je dodan jabolčni sok. Imuno ne vsebuje umetnih barvil, arom ali umetnih sladil, saj le ti negativno vplivajo na zdravje. Prav tako je brez glutena, ki spada med najpogostejše alergene. Primeren je za otroke od 1. leta naprej in za šolarje.

Za vesele dni naj bo v jesenskih in zimskih mesecih jemanje Imuna del rutine. 

 
 
 

 
 
 

 

  

 
 
 
ZAPRI

Spletna stran za pravilno delovanje in z namenom zagotavljanja kakovosti storitve in izboljšanje vaše uporabniške izkušnje uporablja spletne piškotke, ki ne hranijo osebnih podatkov. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov. Več informacij in pravilnik o piškotkih.