Kdaj je kofeina preveč?

Kdaj je kofeina preveč?

09.04.2019

Kdaj pa je kofeina preveč? Do 400 miligramov na dan, tj. cca. 4-5 skodelic kave, nima negativnih učinkov, vendar je treba opozoriti, da je meja odvisna od občutljivosti posameznika in njegove presnove. Zaradi nekaterih bolezni in zdravil lahko postanemo bolj dovzetni za učinke kofeina. Če začnemo trpeti zaradi nespečnosti, tresenja rok, tesnobe, tahikardije, slabosti, glavobola in občutka nesrečnosti, potem pretiravamo. Učinki začnejo biti toksični, v obliki epileptičnih napadov, če se hitro zaužije več kot 1200 miligramov kofeina. Prav tako FDA navaja: kava označena brez kofeina in čaj še vedno vsebujejo kofein, čeprav v manjših količinah (2-15 miligramov za skodelico kave).

V kolikor popijete več skodelic kave na dan, da bi pregnali spomladansko utrujenost, bi bilo morda bolj primerno, da se lotite razstrupljevalne kure, ki poleg več življenjske energije prinese tudi druge dobrobiti. Preberite več na http://sanofarm.si/produkti/razstrupljanje/trimesecna_razstrupljevalna_kura/

 
 
 

 
 
 

 

  

 
 
 
ZAPRI

Spletna stran za pravilno delovanje in z namenom zagotavljanja kakovosti storitve in izboljšanje vaše uporabniške izkušnje uporablja spletne piškotke. Spletni piškotki so samo analitski, ki ne hranijo osebnih podatkov. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov. Več informacij in pravilnik o piškotkih.