Letos bo veliko brenčanja.

Letos bo veliko brenčanja.

01.06.2015

Preverite ali z zaščito koristite ali škodite svojemu otroku

Nadležni insekti so bolj nevarni kot se nam zdijo prvi hip, še posebno to velja za otroke. Piki so zelo srbeči, povzročajo otekline, pojavljajo pa se tudi alergije. Zaradi praskanja pride do dodatnih okužb prizadetega mesta in v spomin na pik lahko za več mesecev ostane lisa na koži.  Otrokom sicer razložimo zakaj se ne smejo praskati, vendar to nagonsko naredijo večkrat dnevno in običajno ne z razkuženimi rokami. Poleg tega pa insekti prenašajo tudi nevarne bolezni, zato je učinkovita zaščita pred njimi več kot nujna.

Kaj je na voljo? Izbiramo lahko med sintetičnimi in naravnimi sredstvi.

 • Sintetični izdelki vsebujejo škodljivi DEET. Snov, ki je bila sprva testirana kot pesticid. Raziskava v floridskem nacionalnem parku Everglades je pokazala, da se pri redni izpostavljenosti DEET-u, pojavijo nespečnost, nihanja razpoloženja in motnje v kognitivnih sposobnostih.  Za povrh vsega se je DEET izkazal kot toksična snov.

Bodite pozorni na opozorila kot so: ne nanašajte prepogosto, ne nanašajte na poškodovano kožo, ki vam povedo marsikaj o varnosti izdelka. Pomislilte, kaj naredi taka snov nežni otroški koži in kako lahko škodi celotnemu organizmu.

 • Boljša izbira so vsekakor naravna sredstva, saj je otroška koža še zelo občutljiva. Otroška pljuča se prav tako še razvijajo in vdihavanje kemičnih spojin jim gotovo ne koristi pri rasti in razvoju. Za zaščito izberite Zanzi spray Pediatric, naravno in varno tvori zaščitni biofilm na koži in jo ščiti pred zunanjimi vplivi, kot so piki insektov in vplivi, ki povzročajo draženja in preobčutljivost. Vsebuje eterična olja  sivke, krvomočnice, limonske trave, in verbene, ki sproščajo vonj, prijeten ljudem, vendar neprijeten insektom. Tako nastala dišeča pregrada prikrije vonj kože in hkrati odvrača insekte.
Zanzi je varen medicinski pripomoček in je primeren za otroke, saj ne draži kože, ne masti, ne pušča madežev in se hitro vpije v kožo. Nanašanje večkrat na dan kožo neguje.

Varni pred insekti se boste lahko podali na prijeten sprehod, se zabavali na igrišču in uživali na dopustu.

Na voljo v lekarnah in naši spletni trgovini.

 

 

Več nasvetov za brezskrbne poletne dni

 
 

Produkti

 • Fitobimbi Zanzi Family 3+, 100 ml

  Dodaj v košarico Cena: 11,99 €

  Stanje zaloge: na voljo

  KOZMETIČNI IZDELEK, pršilo 100 ml

  NARAVNO. UČINKOVITO. VARNO. ŽE 15 LET.

  Razvito za otroke od 3. leta dalje in odrasle.

  Izdelek Fitobimbi Zanzi Family 3+ iz naravne linije Fitobimbi za zaščito kože z eteričnimi olji citronele, geranije, sivke, verbene, melise, evkalipta ter neemovim oljem.

  • Naravna in učinkovita zaščita kože.
  • Za mirne dni in noči.
  • Neguje kožo.
  • Brez DEET in silikonov.
  • Ne masti, ne pušča madežev, se hitro vpije.
  • Testirano na nikelj.
  • Dermatološko testirano.
  Več o produktu »
   
   
 
 
 
 

 
 
 

 

  

 
 
 
ZAPRI

Spletna stran za pravilno delovanje in z namenom zagotavljanja kakovosti storitve in izboljšanje vaše uporabniške izkušnje uporablja spletne piškotke, ki ne hranijo osebnih podatkov. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov. Več informacij in pravilnik o piškotkih.