Bruhanje in driska povzročata dehidracijo

Bruhanje in driska povzročata dehidracijo

21.02.2018

Driska ni obolenje, temveč simptom. V otroštvu jo vsaj enkrat izkusi skoraj vsak. Vzrokov in oblik je lahko več: od nenevarne kratkotrajne driske vse do želodčno-črevesne gripe, ki jo povzročajo virusi in jo pogosto spremljajo vročina, izguba teka in zmanjšanje telesne teže. Drisko lahko spremlja tudi bruhanje.

Pri vsaki obliki driske ali pri bruhanju otrok hitro izgublja veliko vode in soli. Osnovno pravilo pri driski je nadomeščanje izgubljene tekočine in mineralov. Na kar je potrebno biti še posebej pozoren pri otrocih in starostnikih. V primeru driske ali bruhanja tekočino nadomeščajte z rednim pitjem rehidracijske raztopine po malih požirkih.  Otrokom priporočamo Rehidrato prašek, ki  je mešanica elektrolitov in glukoze. Zaradi dobrega pomarančnega okusa, ga lažje zaužijejo.

Več o izdelku preberite tukaj.

 

Produkti

 • Fitobimbi Rehidrato prašek, 10 x 6,5 g

  Dodaj v košarico Cena: 11,29 €

  Stanje zaloge: na voljo

  PREHRANSKO DOPOLNILO, vsebnost 10 vrečk po 6,5 g

  NARAVNO. UČINKOVITO. VARNO. ŽE 15 LET.

  Fitobimbi Rehidrato je učinkovita pomoč v primeru prekomernega potenja in posledično izgube tekočine ob povečani telesni aktivnosti, povišani temperaturi ter v primeru driske in bruhanja.

  Več o produktu »
   
   
 
 
 
 

 
 
 

 

  

 
 
 
ZAPRI

Spletna stran za pravilno delovanje in z namenom zagotavljanja kakovosti storitve in izboljšanje vaše uporabniške izkušnje uporablja spletne piškotke, ki ne hranijo osebnih podatkov. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov. Več informacij in pravilnik o piškotkih.