Menu
Zapri
03.04.2015
Uživajte v velikonočnih dobrotah brez neprijetnih prebavnih posledic.
Pred nami je velikonočni vikend, ki bo vsekakor poln velikonočnih kulinaričnih dobrot. Težko se bo kdo od nas ognil pinci, šunki in čokoladi. Čeprav se zavedamo negativnih posledic prazničnega prenajedanja pa se vseeno težko odrečemo vsem dobrotam. Najpogostejše so prebavne težave, kot so napihnjenost, zaprtost ali težek občutek v želodcu. Vam je kaj znano?
Preverite kako se lahko na naraven način izognete neprijetnim prebavnim težavam.
Zakaj je med praznikih več prebavnih težav?
Med prazniki je značilno predvsem prenajedanje s hrano, ki je bogata z maščobo in sladkorjem. Količina in vrsta hrane, ki jo zaužijemo med prazniki se najverjetneje zelo razlikujejo od naših vsakodnevnih obrokov, kar pomeni, da je naša prebava že tukaj preobremenjena. Poleg tega pa je tovrstna hrana težje prebavljiva, povzroča zaprtost, nabiranje oblog na stenah črevesja in napihnjenost.
Dodajanje vlaknine psilium k prehrani
Pri lažji in boljši prebavi najbolj učinkovito prispevajo vlaknine psiliuma, ki spadajo v skupino visoko topnih vlaknin. Vlaknine lahko zaužijemo s pomočjo prehranskega dopolnila Psylliox aktivne vlaknine. Takoj po zaužitju, vlaknine v želodcu nabreknejo in ustvarijo naraven gel, ki nato potuje po prebavnem traktu in nase veže vse obloge, ki so se zaradi zaprtosti nabrale na stenah črevesja. Prav te obloge so glavni povzročitelj zaprtosti, počasne prebave in tudi napihnjenosti. Zaradi nastalega gela bo tudi blato mehkejše in lažje za odvajanje.
Po uživanju vlaknine psiliuma se vam bo prebava uredila navkljub prazničnemu prenajedanju. Poskrbite da se boste tudi po praznikih počutili polni energije in lahkotni.
Sanofarm d.o.o., avtorske pravice pridržane
Izdelava spletnih strani - Spletna postajaIzdelava spletnih strani:
Spletna stran za pravilno delovanje in z namenom zagotavljanja kakovosti storitve in izboljšanje vaše uporabniške izkušnje uporablja spletne piškotke, ki ne hranijo osebnih podatkov. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov. Več informacij in pravilnik o piškotkih.