Fitobimbi svetuje: Zakaj je pomembno, da ohranimo prosti čas?

Fitobimbi svetuje: Zakaj je pomembno, da ohranimo prosti čas?

22.09.2014

Zaradi vse hitrejšega življenjskega tempa imamo odrasli in otroci vse manj prostega časa. Otroci vse več popoldanskih ur preživijo v sklopu organiziranih dejavnostih. Za celovit razvoj osebnosti pa potrebujejo čas za različne stvari in za neorganizirano igro s sorojenci in vrstniki. Tako pridobivajo socialne spretnosti in se naučijo deliti stvari, upoštevati dogovorjena pravila, se prilagoditi skupinskim aktivnostim, voditi in ubogati navodila… Potrudimo se in v sklopu dnevnih aktivnosti organizirajmo tudi čas za prosti čas. 

Skupaj z otroci pripravite seznam aktivnosti za prosti čas. Spodbujajte jih, da naštejejo čim več igric in aktivnosti, ki jih radi počnejo. Vi pa dodajte še kakšno novost. Potem pripravite dve škatli v kateri boste shranili potrebščine za naslednji  teden ali dva. Igre in pripomočke redno menjajte, da se otroci ne bodo naveličali. Škatli ne smeta biti prepolni, saj bodo otroci sicer vse potegnili ven in razmetali, igrali pa se ne bodo nič.

Škatla »noter«: karte, družabne igre, štampiljke, vodene barvice, plastelin, staro rjuho ali drugo blago za šotor in barvne papirje za izdelavo indijanske perjanice, navodila za sestavljanje iz kock, elastike in špangice za frizerke, zdravniški kovček, izberite glasbo za domači disco…

Škatla »zunaj«: kolebnica, elastika za skakanje, žoga, krede za risanje po tleh, loparji za badminton, navodila za iskanje skritega zaklada, sličico betontanca…

Sporočite katere so najljubše aktivnosti vaših otrok v prostem času. In kaj takrat najraje počnete vi.

 

Produkti

 
 
 
 

 
 
 

 

  

 
 
 
ZAPRI

Spletna stran za pravilno delovanje in z namenom zagotavljanja kakovosti storitve in izboljšanje vaše uporabniške izkušnje uporablja spletne piškotke, ki ne hranijo osebnih podatkov. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov. Več informacij in pravilnik o piškotkih.