Se tudi vi srečujete s težavami vezanimi na prebavo kot so napenjanje in tiščanje v črevesju, vetrovi in krči, zaprtost in neredno odvajanje, boleče odvajanje?

Zakaj pride do teh težav?

Strokovne literature navajajo več razlogov, ki privedejo do prebavnih težav. Spodaj omenjamo tiste, na katere imamo mi ljudje velik vpliv.

1. Neustrezna prehrana: preveč mastna, začinjena in sladka hrana ter pomanjkanje vlaknin.

2. Nezdrave prehranjevalne navade: hiter vnos hrane, prenajedanje, prehranjevanje ob nepravilnih urah…

3. Nezadosten vnos tekočine v telo.

4. Spremembe okolja, potovanja in stres: kadar smo izpostavljeni stresu ali spremembi okolja, se gibanje debelega črevesa upočasni, zato se vsrka več vode. Posledica je zaprtje.

5. Pomanjkanje telesne aktivnosti in predolgo sedenje lahko upočasni prebavo in povzroči težave, kot je zaprtje.

6. Slaba higiena: npr. neredno umivanje rok pred obroki, uživanje hrane, ki ni bila pravilno pripravljena ali shranjena lahko privede do okužbe in s tem povezane prebavne težave.

Sami imamo lahko velik vpliv na stanje prebavil – s svojimi prehranjevalnimi navadami, življenjskim slogom in drugimi dejavniki. V Sanofarmu smo za vse, ki se srečujete s prebavnimi težavami, zbrali 4 nasvete za urejeno prebavo. Brezplačni PDF dokument z nasveti si lahko prenesete tukaj

Zakaj je urejena prebava pomembna?

Temelj zdravja je med drugim tudi urejen prebavni sistem. Če prebavljene hrane ne izločamo redno, se ta začne lepiti na črevesne stene in prične gniti. Tvorijo se strupi, ki se absorbirajo v kri in zastrupljajo naše telo. To pa vodi do pojava različnih zdravstvenih težav, zato je pomembno, da redno odvajamo in očistimo svoje črevesje.

Človek, ki ima urejeno prebavo, naj bi odvajal vsaj 1-2 krat na dan, najmanj pa vsaj 1-krat na 3 dni. Odvajanje naj bi bilo neboleče in brez krvavitev.
Predvsem VLAKNINE pomagajo vzpostaviti urejeno redno prebavo.

Ena izmed najboljših vlaknin za urejanje prebave je vlaknina INDIJSKEGA TRPOTCA OZ. PSILIUMA. Ta v stiku z vodo nabrekne in ustvari naraven gel, ki:

  1. Mehča blato in pomaga pri lažjemu odvajanju.
  2. Med potovanjem skozi prebavni trakt pa nase veže tudi strupe in obloge, ki so se s časom nabrali na črevesnih stenah.
  3. Če ga zaužijemo pred obrokom, pa celo poveča sitost in zmanjša apetit*, kar je idealno tudi za vse tiste, ki pazite na kilograme.

* Vir: Inadequate Intake of Dietary Fibre in Adolescents, Adults, and Elderlies: Results of Slovenian Representative SI. Menu Study (2021)

Aktivne vlaknine indijskega trpotca v 100 % naravnem izdelku Psylliox

Psylliox aktivne vlaknine z dodatkom soka slive poskrbijo za urejeno prebavo po naravni poti.

  • Edinstvena kombinacija indijskega trpotca & soka slive.
  • Brez sladkorja, sladkano s stevio
  • V priročnih dozirnih vrečkah za natančno odmerjanje.
  • Visoka vsebnost prehranske vlaknine (kar 60 g na 100 g).
  • 100 % naraven izdelek.
  • Deluje 3 v 1: črevesje očisti, poskrbi za njegovo delovanje in zdravje.
  • Zmanjša apetit, poveča sitost* in upočasni absorbcijo maščob ter ogljikovih hidratov.

VEČ O IZDELKU PSYLLIOX >