Vsi poznamo holesterol kot nekaj slabega. A brez njega v resnici ne bi mogli živeti. Pomembno je, da hodimo na redne kontrole ter dolgotrajno vzdržujemo njegove vrednosti.

Poznamo dve vrsti holesterola. Tako imenovani dobri holesterol (HDL), ki ga naše telo nujno potrebuje in pomaga pri ohranjevanju optimalne ravni holesterola v žilah. Na drugi strani pa je slab holesterol (LDL), ki se nabira na žilnih stenah in nam povzroča številne preglavice.

Težava nastane, ko je v telesu preveč slabega (LDL) holesterola, ki se kopiči v stenah žil in preprečuje normalno oskrbo celic s kisikom. Tako nakopičena tvorba se lahko odlomi in nastane krvni strdek oziroma tromb, ki že tako zoženo žilo popolnoma zamaši. Možne posledice tega so hudi zapleti, kot so angina pektoris, možganska kap, srčni infarkt, periferna arterijska bolezen nog in gangrena.

Kdaj ste si nazadnje izmerili holesterol?

V Sloveniji je po zadnjih podatkih kar 2/3 Slovencev s povišanimi vrednosti holesterola v krvi*, ki vodi do nastanka srčno-žilnih bolezni. Zato se po 40. letu priporoča redna kontrola holesterola v krvi, ob morebitnih težavah pa pravočasno ukrepanje.

Kako pa vi vzdržujete holesterol?

Zavedati se je treba dejstva, da lahko pri rahlo povišanih vrednostih holesterola veliko postorimo sami s spremembami življenjskih navad kot je zdrava prehrana, s čim manj slabimi maščobami, omejitev vrednosti alkohola, prenehanje kajenja in povečanje telesne aktivnosti. Ob tem so nam lahko v veliko pomoč prehranska dopolnila, ki temeljijo na naravnih aktivnih sestavinah.

Poskrbite zase in vzdržujte holesterol s pomočjo narave.

Biostatine je naravno prehransko dopolnilo na osnovi rastlinskih sterolov**, rastlinskih izvlečkov in vitaminov (B1 in B2), ki pripomore k vzdrževanju normalne ravni holesterola v krvi, aktivno varuje srce in ožilje ter ščiti celice pred oksidativnim stresom. Prednosti Biostatina so naravne sestavine, brez toksinov, iz katerih so pridobljeni standardizirani izvlečki, ki zagotavljajo enako vsebnost v vsaki tableti – naravne učinkovine se med seboj povezujejo in delujejo sinergistično, s čimer se doseže boljši učinek.

*Raziskava CINDI 2012. **Rastlinski steroli pripomorejo k vzdrževanju normalnih ravni holesterola v krvi. Koristni učinek se doseže z dnevnim vnosom vsaj 0,8 g rastlinskih sterolov/stanolov, to je z vnosom 2 tablet na dan.

Biostatine – holesterol je tak, kot mora biti.

Biostatine, prehransko dopolnilo, 60 tablet

PREHRANSKO DOPOLNILO, vsebnost 60 tablet

Naravno. Učinkovito. Varno.

Biostatine je naravno prehransko dopolnilo na osnovi rastlinskih sterolov, rastlinskih izvlečkov in vitaminov (B1 in B2), ki pripomore k vzdrževanju normalne ravni holesterola v krvi, aktivno varuje srce in ožilje ter ščiti celice pred oksidativnim stresom:

  • Rastlinski steroli prispevajo k vzdrževanju normalne ravni holesterola v krvi.**
  • Artičoka prispeva k vzdrževanju normalne ravni maščob v krvi.
  • Tiamin (vitamin B1) ima vlogo pri delovanju srca.
  • Riboflavin (vitamin B2) ima vlogo pri zaščiti celic pred oksidativnim stresom.

Več o produktu »