Najpomembnejši obrok v dnevu je vsekakor zajtrk. Z zdravim in bogato hranljivim zajtrkom lahko začnemo dan polni energije. Zato je pomembno, da ga kljub rani uri, jutranjemu hitenju in občutku sitosti ne izpustimo. Spodaj navajamo pet razlogov, zakaj ne bomo več izpustili zajtrka.

1. Z zajtrkom do vitkejše postave

Več študij je pokazalo, da so ljudje, ki redno zajtrkujejo vitkejši. V kolikor pojemo zjutraj zdrav in hranljiv zajtrk, bomo čez dan manj lačni in tudi metabolizem bo boljši.

2. Z zajtrkom zbudite prebavo

Prebavo z zajtrkom namreč zbudimo in tudi zato čez dan porabimo več kalorij.  Tako bo naša prebava skozi dan veliko bolj aktivna in tudi odvajanje bo redno.

3. Zdrav in okusen zajtrk

Zajtrk mora bit zdrav in zmotno je mišljeno, da za ceno tega ne more biti tudi zelo okusen. Zajtrk naj bo tako sestavljen iz polnozrnatih žitnih jedeh, ki imajo veliko vlaknin. Zraven si privoščite še sveže sezonsko sadje.

4. Do boljše koncentracije

Ljudje, ki zajtrkujejo se na raznih testih veliko boljše odrežejo od tistih, ki ne. Otroci, ki ne zajtrkujejo so v šoli brez volje, imajo manj koncentracije in se težje spopadajo z raznimi nalogami. Zajtrk je tako pomemben za vse, ki se na delovnem mestu soočajo s psihičnim ali fizičnim izzivi, saj smo tako veliko bolj osredotočeni na naloge in jih boljše rešujemo.

5. Bolj veseli

Ljudje, ki zajtrkujejo so veliko bolj veseli in boljšega razpoloženja. Zdrav zajtrk bo vplival tudi na razpoloženje do naslednjega obroka.