Pozimi se nas večina prehranjuje z veliko bolj kalorično hrano, ki je siromašna z vlakninami, vitamini in minerali. Poleg tega se tudi premalo gibamo, kar prinese za sabo kakšen kilogram preveč, neredno prebavo in velikokrat tudi slabo počutje oziroma utrujenost.

Spomladansko čiščenje naj se začne v črevesju                 

Zaradi današnjega načina prehranjevanja je vse več težav z zaprtostjo in počasno prebavo. Še vedno pa se premalo zavedamo, da zaprtost ni le neprijetna težava, ampak nabiranje strupenih oblog na stenah črevesja, ki bi se praviloma morala redno odvajati iz telesa. Zastajanje teh oblog pa pomeni nenehno borbo z neurejeno prebavo in nezmožnost črevesne stene, da absorbira hranljive snovi iz hrane. Torej prvi korak, k urejeni prebavi in boljšemu počutju je, da poščetkamo stran črevesne obloge.

Očistite se s pomočjo aktivnih vlaknin

Kadar imamo težave z počasno prebavo ali celo zaprtjem nam bo vsak strokovnjak svetoval, da zaužijem več vlaknin. Najučinkovitejše in priporočene vlaknine pri odpravljanju zaprtosti in čiščenju črevesja so aktivne vlaknine psiliuma. Gre za topne vlaknine, ki v stiku z vodo nabreknejo ter ustvarijo naraven gel, ki nato potujejo po prebavnem traktu in nase veže vse strupene obloge, ki so se ustvarile na črevesnih stenah. Aktivne vlaknine bodo očistile stene črevesja, kot da bi to storili s krtačko.

Brez napora do manj kilogramov

V kolikor aktivne vlaknine psiliuma zaužijemo pol ure pred obrokom, nam ustvarijo občutek sitosti, kar posledično pripelje do tega, da zaužijemo manjše količine hrane. Aktivne vlaknine spodbujajo redno prebavo, kar tudi pripomore pri hujšanju, saj se odvečni odpadki hrane odvajajo iz telesa in s tem ne zastajajo in ustvarjajo obloge.