Gibanje za življenje. To naj bo vodilo za vsakogar, ki želi zase in svoje bližnje le najboljše.

Za kvalitetno in uravnoteženo preživljanje prostega časa z družino in prijatelji, je na voljo širok nabor aktivnosti, med katerimi je treba le izbrati nam najljubše. Čas korona krize je prinesel dodaten izziv, saj smo bili primorani večino aktivnosti preseliti na prosto. Vračanje k naravi, pa ima tako za odrasle, kot za otroke, izredno pozitivne posledice na duševno in tudi telesno stanje.

Za otroke, ki so še v fazi odraščanja, je še toliko bolj pomembno, da jim omogočimo kvalitetno vsakodnevno gibanje na svežem zraku, kjer lahko združujejo športne aktivnosti z zabavo.

Pri gibanju na prostem ne smemo pozabiti na ustrezno zaščito kože. Vendar ni vsaka zaščita kože tudi dobra zaščita. Koža je naš največji organ, zato moramo biti posebej pozorni na to, kaj nanesemo nanjo. Sestavine izdelkov namreč prodrejo skozi povrhnjico kože in potujejo po telesu enako, kot če bi izdelek zaužili. Sintetična sredstva za zaščito kože imajo stranske učinke in tudi možnost dolgoročnih posledic za zdravje.

Dojenčkova in malčkova koža, pa je še veliko bolj občutljiva in zahteva še dodatno pozornost. Samo naravna zaščita kože je varna in odgovorna odločitev.

Ob tem ne pozabite, da se otroci v toplejših mesecih veliko bolj potijo in izgubijo potrebno tekočino za normalno delovanje organizma. Zato priporočamo uravnoteženo nadomeščanje elektrolitov z naravno rešitvijo, ki bo poskrbela za ustrezno rehidracijo otrok.