Počasna prebava

Težave s prebavo niso prav nobena redkost. Zdrav človek naj bi blato odvajal vsaj enkrat dnevno. Pozorni moramo biti predvsem kadar se navade v odvajanju spremenijo. Počasna prebava ali celo zaprtje opozarjata na slabo delovanje črevesja, kar lahko vodi do drugih zdravstvenih težav. 

Nad počasno prebavno z zdravo prehrano

Zaradi hitrega načina življenja, se vedno več ljudi nezdravo prehranjuje. Z nerednimi in enoličnimi obroki, ki so polni koncentrirane in industrijsko predelane hrane uničujemo naša prebavila. Ta se polenijo in pride do upočasnjene prebave ali zaprtja, saj se večji del zaužite hrane prebavi do sestavin, ki se vsrkajo v kri in tako ostane v črevesju zelo malo neprebavljivega ostanka, kar povzroča polenitev črevesne peristaltike. Za vzdrževanje urejene in redne prebave strokovnjaki svetujejo redno gibanje in uživanje hrena bogate z vlakninami.

 

 

Pospešite prebavo z vlakninami

Ena izmed najboljših vlaknin za urejanje prebave je vsekakor vlaknina psiliuma oz. indijskega trpotca. Vlaknina psiliuma ima namreč izjemno možnost vezave vode, zato nabrekne in ustvari naravni gel, ki potuje po prebavnem traktu ter nase veže strupe in učinkovito čisti prebavni trakt. Poleg tega postane blato mehkejše in lažje za odvajanje. Vlaknina psiliuma spodbudi prebavo na naraven način, deluje proti zaprtosti in tako pripomore k redni in urejeni prebavi.

 
Razvrsti produkte po:
 
 
 
 

 
 
 
RAZUMEM

Spletna stran za pravilno delovanje in z namenom zagotavljanja kakovosti storitve in izboljšanje vaše uporabniške izkušnje uporablja spletne piškotke, ki ne hranijo osebnih podatkov. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov. Več informacij in pravilnik o piškotkih.