Fitobimbi
Šifra: 53
Proizvajalec:
Pharmalife Research s.r.l.

FITOBIMBI APETITO

Prehransko dopolnilo

Peroralna suspenzija na osnovi jedrc peloda, pšeničnih kalčkov ter rastlinskih izvlečkov, ki izboljšuje apetit.

Namen: Podpira apetit.
Oblika: Peroralna suspenzija
Priporočeno odmerjanje: Odvisno od starosti otroka. Glej navodila za uporabo.
Vsebina: 200 ml
Kategorije: Apetit otrok, Neurejena prebava, Prebavila in črevesje, Za otroke, Za otroke

12,99 

Brezplačna dostava

Brezplačna dostava

Brezplačna dostava za naročila nad 47€

100 % varen nakup

100 % varen nakup

Vaši osebni podatki so zaščiteni (gesla ali številka kreditne kartice)

Garancija vračila denarja

Garancija vračila denarja

15-dnevno vračilo denarja

Hitra dostava naročil

Hitra dostava naročil

Naročilo odpremimo še isti (delovni) dan, v kolikor je oddano do 13.30 ure. Omogočamo tudi osebni prevzem.

Prehransko dopolnilo Fitobimbi Apetito je peroralna suspenzija oblikovana posebej za otroke na osnovi skrbno izbranih naravnih sestavin, kot so jedrca peloda, pšeničnih kalčkov ter rastlinskih izvlečkov.

 • Rumeni svišč in tavžentroža prispevata k pravilnemu delovanju prebavnega trakta,
 • sabljasti triplat in jedrca peloda izboljšujeta apetit. Za bolj prijeten okus je izdelku dodan jabolčni sok.

Izdelek je primeren že od 6. meseca dalje in je oblikovan, da podpre zdrav razvoj in dobro počutje vaših najmlajših s tem, da poskrbi za njihov apetit in prebavo ter s tem boljše prehranjevalne navade.

Teža258,8 g
Vrsta izdelka

Prehransko dopolnilo

Namen

Podpira apetit.

Oblika

Peroralna suspenzija

Vsebina

200 ml

Priporočeno odmerjanje

Odvisno od starosti otroka. Glej navodila za uporabo.

Zadostuje za

Odvisno od starosti otroka.

Pakiranje

200 ml

Življenjsko obdobje

Od 6. meseca dalje.

Proizvajalec in poreklo

Pharmalife Research s.r.l., Italija

Demineralizirana voda; fruktoza; zgoščen jabolčni sok (Malus domestica); pelod, hidroglicerinski izvleček; pšenični kalčki (Triticum aestivum), hidroglicerinski izvleček; rumeni svišc (Gentiana lutea), hidroglicerinski izvleček; navadna tavžentroža (Centaurium erythraea), hidroglicerinski izvleček; sabljasti triplat (Trigonella foenum-graecum), suhi izvleček semen; konzervans: kalijev sorbat; sredstvo za uravnavanje kislosti: citronska kislina.

Aktivne sestavine
povprečna vsebnost
 v 100 ml v 45 ml
 Energijska vrednostKcal / kJ 172,18 / 731,74 77,48 / 329,28
 Beljakovine g 1 0,45
 Ogljikovi hidrati g 42 18,9
 Maščobe g 0,02 0,009
 Pelod, hidroglicerinski izvleček g 2 0,9
 Pšenični kalčki, hidroglicerinski izvleček g 2 0,9
 Rumeni svišč, hidroglicerinski izvleček g 1,5 0,68
 Navadna tavžentroža, hidroglicerinski izvleček g 1,5 0,68
 Sabljasti triplat, suhi izvleček semen g 0,5 0,23

Izdelek vsebuje gluten.

Priporoča se uživanje prehranskega dopolnila pred jedjo, najbolje pred kosilom, lahko tudi v ločenih odmerkih. V izdelku lahko nastane usedlina, zato ga pred uporabo dobro pretresite. Po želji ga lahko razredčite z malo vode ali katero drugo negazirano pijačo (čaj, mleko, sok itd.). Po odprtju vsebino porabite v štirih mesecih.
Priporočen dnevni odmerek glede na starost otrok:

od 6. mes do 1. leta2 čajni žlički (10 ml) na dan
od 1. do 3. leta3-4 čajne žličke (15-20 ml) na dan
od 3. do 6. leta2 jedilni žlici (30 ml) na dan
od 6. leta dalje3 jedilne žlice (45 ml) na dan

 

Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano ter zdrav način življenja. Shranjevati nedosegljivo otrokom! Shranjujte na suhem, pri sobni temperaturi do 25 °C. Zaradi vsebnosti rastlinskih izvlečkov lahko pride pri različnih serijah do manjša odstopanja v barvi ali okusu, kar ne vpliva na kakovost izdelka.

1. Komu se izdelek Fitobimbi Apetito priporoča?
Izdelek je priporočljiv za neješče otroke in otroke, ki zaostajajo v rasti. Vzpodbudi apetit v času bolezni in pomaga dodatni krepitvi telesa ter hitrejšemu okrevanju (v fazi rekonvalescence).

2. Zakaj peroralna suspenzija in ne sirup?
Peroralne tekočine so tekoči pripravki namenjeni uživanju. Fitobimbijevi izdelki so peroralne suspenzije, niso sirupi. Sirup je tekoča snov sladkega okusa, ki vsebuje najmanj 45% saharoze ali drugega sladila raztopljenega v vodi. Na trgu je veliko prehranskih dopolnil za otroke, ki vsebujejo sladkor, saharozo.
Peroralna suspenzija vsebuje bistveno nižje vrednosti sladkorjev in sestavine, ki niso topne in se čez čas usedejo na dno stekleničke. Zato je še kako pomembno, da suspenzije pred vsako uporabo dobro pretresemo, saj s tem dosežemo, da ima vsak odmerek enako količino učinkovine.

3. Izdelek vsebuje gluten?
Izdelek vsebuje pšenične kalčke, pšenica vemo, da vsebuje gluten. Pšenični kalčki imajo pa ogromno koristi. Dodani so, ker imajo visoko biološko vrednost, izraženo v visoki vsebnosti beljakovin, vlaknin, vitaminov: B1, B2, B6 ter folne kisline in mineralov: magnezija, železa, cinka, kalija in fosforja. Pšenični kalčki imajo nizko vsebnost nasičenih maščob, so prijetnega okusa, ki izvira iz naravno prisotnih sladkorjev. Pšenični kalčki so vir niacina in selena. So eno redkih živil rastlinskega izvora, ki vsebuje vse esencialne aminokisline. Otrok, ki ne je oz. se slabo prehranjuje seveda potrebuje vse prej naštete elemente za pravilno rast in delovanje.

Koristi

Kako vam izdelek lahko pomaga?

Povečuje apetit.
Za lajšanje prebave, prispeva k prebavnemu ugodju in k podpori prebave.
Prispeva k apetitu, pripomore tudi k ohranjanju fiziološkega pH v želodcu.
Podpira prebavo, prispeva k delovanju črevesnega trakta.

Prednosti izdelka

Zakaj je FITOBIMBI APETITO prava izbira?

Trojno delovanje: spodbuja apetit, izboljša prebavo in ima hranilni učinek.

Ne vsebuje alkoholnih izvlečkov grenčin.

Brez GSO, glukoznega sladkorja, umetnih barvil in sladil.

Veganski izdelek.

Otrokom prijeten okus - dodan jabolčni sok.

Že za otroke od 6. meseca starosti.

Če niste prejeli vseh informacij, lahko vprašate naše strokovnjake

 • Isabel Petronio, mag. farm.

  Svetovalec za splošno in strokovno javnost

  Isabel svetuje na področju prehranskih dopolnil in fitoterapije nasploh. Je prava zakladnica modrosti in izjemna ambasadorka življenja v simbiozi z naravo. Njeno delo v Sanofarmu je neprecenljiv prispevek h kakovostnejšemu življenju otrok, mladostnikov in odraslih.
  Njena strokovnost in strast do zdravljenja s pomočjo narave sta pridobili veliko spoštovanja med strankami in strokovnjaki v tej panogi. Pogosto nastopa kot govornica na strokovnih predavanjih za lekarne in specializirane trgovine. Poleg svojih govorniških dosežkov je Isabel tudi avtorica številnih člankov, ki so bili objavljeni v naši ugledni strokovni reviji ”5 minut za zdravje.”

  Zastavite mi vprašanje
 • Lidija Fusič

  Svetovalka za strokovno javnost

  Lidija, Strokovna sodelavka na terenu, je nepogrešljiva članica Sanofarmove ekipe, ki s strastjo deli svoje znanje in izkušnje s farmacevti po vsej Sloveniji. Z izobrazbo kot farmacevtska tehnica in diplomirana organizatorka ter menedžerka socialnih dejavnosti prinaša obsežno znanje s področja fitoterapevtskih izdelkov.

  Stranke se lahko obrnejo na Lidijo v zvezi z vprašanji o fitoterapevtskih izdelkih in preventivnih ukrepih s pomočjo narave. Lidija trdno verjame v moč narave, ki dolgoročno izboljšuje kakovost življenja.

  Zastavite mi vprašanje
 • Petra Flerin

  Svetovalka za splošno javnost

  Petra, izkušena strokovnjakinja, že vrsto let svoje znanje namenja svetovanju o naravnih rešitvah za ohranjanje vašega zdravja. V našem podjetju igra ključno vlogo kot Strokovna svetovalka in promotorka fitoterapevtskih izdelkov.

  Pogosto jo lahko srečate v lekarnah in specializiranih trgovinah, kjer se vedno v celoti posveti vsakemu posamezniku. S pozornostjo prisluhne njihovim željam in jim z nasmehom ponudi ustrezno rešitev za njihove zdravstvene izzive. Ker je nenehno v stiku z ljudmi, jo vsi že dobro poznajo, pri tem pa jo odlikuje prijazen odnos, ki je vedno toplo sprejet.

  Zastavite mi vprašanje
 • Sabina Škripač

  Svetovalka za strokovno javnost

  Sabina, ključna članica ekipe Sanofarm, je Strokovna sodelavka na področju prehranskih dopolnil. Njeno izjemno znanje in strast prispevata k uresničevanju našega poslanstva – izboljšanja kakovosti življenja in dobrega počutja naših strank. Sabina, farmacevtska tehnica z dodatno izobrazbo kot diplomirana organizatorka in menedžerka socialnih dejavnosti, v Sanofarm prinaša obsežno znanje, ki ga zavzeto vključuje v svoje delo.

  Za vprašanja o prehranskih dopolnilih ali nasvete o izboljšanju zdravja s pomočjo drugih fitoterapevtskih izdelkov se stranke lahko zanesejo na Sabinin strokovni pristop.

  Zastavite mi vprašanje
 • Martina Gustinčič

  Svetovalka za strokovno javnost

  Martina, Vodja prodaje v podjetju Sanofarm, je resničen navdih za vse, ki imajo privilegij sodelovati z njo. Njena zgodovina s podjetjem Sanofarm sega v leto 2007, ko je začela svojo kariero kot skrbnica ključnih kupcev v prodaji. Veliko dni je preživela na terenu po vsej Sloveniji, kjer je vzpostavljala stik s strankami in jim nudila dragocene nasvete o fitoterapevtskih izdelkih.

  Ta svet jo je prevzel, in strast do prodaje se je še poglobila. Danes je Martina nepogrešljiva vodja prodaje, ki s svojo izkušenostjo in pozitivno energijo vodi ekipo novim zmagam naproti.

  Stranke se lahko obrnejo na Martino za vse informacije in podporo v zvezi z našimi fitoterapevtskimi izdelki.

  Zastavite mi vprašanje
 • Pavlina Oman

  Svetovalka za strokovno javnost

  Pavlina, ki se je leta 2017 pridružila naši ekipi v podjetju Sanofarm, je Strokovna svetovalka, ki je s svojimi izjemnimi sposobnostmi in predanim delom postala nepogrešljiv člen naše skupnosti.

  Pavlina je ponosna diplomantka Pravne fakultete Univerze v Mariboru. Njena strast do naravnih rešitev za zdravje se je prebudila že v času študentskih let, ko je sodelovala pri promocijah v lekarnah.  Ta izkušnja se je kmalu razvila v globoko zanimanje in predanost k vprašanjem, povezanimi s fitoterapevtskimi izdelki.

  Z njenim pravnim ozadjem in strastjo do fitoterapevtskih izdelkov je postala strokovnjakinja, na katero se stranke lahko zanesejo za vsa vprašanja glede naše palete izdelkov.

  Zastavite mi vprašanje
 • Janja Petek

  Svetovalka za strokovno javnost

  Janja, Sanofarmova Strokovna svetovalka za prehranska dopolnila in fitoterapijo, se zaveda, kako pomembna je narava in njena zdravilna moč. Njene izkušnje in znanje ji omogočajo, da strankam lahko ponudi strokovno svetovanje znotraj asortimaja naših fitoterapevtskih izdelkov. Janja je tudi športna navdušenka, ki se redno ukvarja s fitnesom in tekom, v kuhinji pa uživa v pripravi okusnih jedi.

  Stranke se lahko zanesejo na Janjo za vse informacije o prehranskih dopolnilih in fitoterapevtskih izdelkih.

  Zastavite mi vprašanje
 • Ana Sluga

  Svetovalka za strokovno javnost

  Ana, Sanofarmova Strokovna sodelavka na terenu za linijo Fitobimbi, je strokovnjakinja za naravno lekarno za otroke Fitobimbi. Redno sodeluje s pediatri, medicinskimi sestrami in babicami, ki neposredno skrbijo za naše najmlajše. Na Ano se lahko obrnete z vprašanji o otroški liniji naravnih izdelkov Fitobimbi in o preventivi.

  Ana verjame v modro misel, da “dobro srce vedno zmaga”. Prepričana je, da je iskreno svetovanje in želja po pomoči ključnega pomena za doseganje uspeha. Z veseljem odgovarja na vprašanja o Fitobimbiju ali drugih vidikih preventive.

  Poleg svoje zavezanosti zdravju je Ana tudi umetniška duša. V prostem času uživa v ritmih salse ali se sprošča na sprehodih po gozdu. Včasih se loti tudi ustvarjanja slik čudovite narave.

  Zastavite mi vprašanje
 • Iztok Stankovič

  Svetovalec za splošno javnost

  Iztok, Skrbnik končnih kupcev in izkušeni vodja logistike v podjetju Sanofarm od leta 2011, je prvi stik, ko pokličete v naše podjetje. S svojim strokovnim znanjem svetuje končnim kupcem in vzdržuje odnose, ki temeljijo na zaupanju in dolgoročnem zadovoljstvu. Iztok je tudi Skrbnik razvojnih projektov, ki je v podjetju uspešno vpeljal CRM sistem.

  Stranke se lahko kadar koli obrnejo na Iztoka z vprašanji o izdelkih, naročilih in logistiki.

  Zastavite mi vprašanje
RAZIŠČI ODGOVORE NA NAJPOGOSTEJŠA VPRAŠANJA

Moč naravnih sestavin v izdelku

 • Pelod

 • Pšenični kalčki

 • Tavžentroža

 • Sabljasti triplat

 • Rumeni svišč