Poletje je tik pred vrati, in z njim prihajajo toplejši meseci, ki nas vabijo, da preživimo več časa na prostem. Z družino in prijatelji se odpravljamo na sprehode, obiskujemo parke ter uživamo v sproščenih trenutkih ob vodnih površinah. Naši vrtovi in otroška igrišča so polni smeha in igre, medtem ko pikniki in lenobna posedanja na domačem balkonu ali vrtu prinašajo občutek miru in užitka. Prav tako je to čas, ko se radi odpravimo na potovanja in izlete v neokrnjeno naravo.

Vendar zabavo in druženje na prostem nam lahko kaj hitro pokvarijo nepovabljeni gostje.

Naj se jih še kako otepamo, postajajo vedno bolj nadležni in zdi se, da ne moremo nič ukreniti, da bi se jih znebili. Ni vse izgubljeno, saj lahko ustrezno zaščitimo našo kožo z naravnimi sredstvi, ki nam omogočajo učinkovito obrambo brez uporabe škodljivih kemikalij. Posebno pozornost moramo nameniti tudi najmlajšim, saj je njihova koža še posebej občutljiva in zahteva nežno nego.

Kako ohraniti neprijetne obiskovalce na varni razdalji?

Če želimo zmanjšati izpostavljenost in si zagotoviti mirne večere in noči, je smiselno, da poskrbimo za ustrezno zaščito.

  • Nosimo oblačila z dolgimi rokavi in hlačnicami.
  • Se skušamo izogniti preživljanju prostega časa na prostem v času zgodnjih jutranjih ur in poznim popoldnevom.
  • Poskrbimo, da v okolici ni nobenega vira stoječe vode.
  • Namestimo komarnike na okna, vrata in druge odprtine.

Lahko se odločimo tudi za naravna sredstva, ki poskrbijo za zaščito kože. Posebej pri najmlajših je pomembno, da posežemo po izdelkih, ki so varni za občutljivo in nežno otroško kožo.

Sintetični pripravki z DEET predstavljajo tvegano izbiro

Večina zaščitnih sredstev na trgu vsebuje zelo nevarno snov, ki ji pravimo DEET oziroma dietiltoluamid. Čeprav so takšni repelenti učinkoviti, se ne gre izogniti dejstvu, da je to potencialno nevrotoksična sintetična snov s stranskimi učinki. Lahko povzroči tudi draženje kože, oči in sluznic.

Naravna zaščita je najbolj primerna za občutljivo otroško kožo

Naravna zaščitna sredstva, ki vsebujejo rastlinske izvlečke, olja in eterična olja, so najbolj primerna za občutljivo in nežno otroško kožo, saj ne vsebujejo škodljivih sintetičnih snovi in so kot taka varna za uporabo. Na drugi strani pa so naravne sestavine tudi učinkovite v svojem delovanju in nudijo zelo dobro zaščito.

Fitobimbi Zanzi iz naravne linije – posebej formulirani izdelki za otroke

Dermatološko testirani izdelki iz domače lekarne Fitobimbi Zanzi nudijo naravno, varno in učinkovito zaščito v obliki razpršila. Vsebujejo rastlinske izvlečke in eterična olja citronele, geranije, sivke, verbene, melise, evkalipta in cedre ter olje neema in andirobe.

Gre za naravne pripravke brez alkohola, parabenov, naftnih derivatov, silikonov, umetnih barvil, arom in škodljivega DEET. Fitobimbi Zanzi Baby 0+, ki vsebuje rastlinske izvlečke, je primeren tudi za novorojenčke in dojenčke, Fitobimbi Zanzi Family 3+ z eteričnimi olji pa za otroke od 3. leta starosti naprej in odrasle.

V ponudbi je tudi Fitobimbi Zanzi After Bite roll-on v stiku, ki poskrbi za nego pordele kože po pikih žuželk. Vsebuje naravne sestavine aloe vere, ognjiča, brahmija, korinde, neemovega olja ter eteričnih olj mete in čajevca. Primeren je za otroke od 6. meseca starosti dalje.

Vsi tri izdelki Zanzi ne mastijo, ne puščajo madežev in se hitro vpijejo.

Zaščita otrokove kože v toplih dneh je ključnega pomena za njihovo udobje in varnost. Namesto uporabe sintetičnih sredstev, ki vsebujejo škodljive kemikalije, staršem priporočamo naravno linijo izdelkov Fitobimbi Zanzi, ki nudi učinkovito zaščito z uporabo rastlinskih izvlečkov in eteričnih olj, brez stranskih učinkov. Z njihovo pomočjo lahko starši zagotovimo otrokom brezskrbno in varno preživljanje poletnih dni na prostem.