Vzrokov za  nastanek srbečice  na nogah je veliko, lahko gre za dermatitis, ekcem, alergijo, izpuščaje.  Srbečica se lahko  pojavi po piku žuželk ali komarjev, lahko pa je le posledica suhe kože. V poletnem času je naša koža  izpostavljna  direktnim sončnim žarkom in še bolj dovzetna na  izsušitev.

Navodila za naravno pomoč:

  1. Vzamite kavna zrnca, ki ostanejo na  dnu lonca po kuhanju kave in rahlo zmasirajte noge. Rahel pilling bo pomagal odluščiti odmrle celice povrhnjice, sam kofein pa revitalizira kožo in omili srbečico. Nato splaknite z mlačno vodo.
  2. Napolnite kad s toplo vodo, vzamite nepredelane ovsene kosmiče in jih zavijte v gazo ter spustite v vodo. Nastala bo kopel z mlečkom  izločenim iz ovsene kaše. V kopeli  se namakajte  15 minut. Oves deluje pomirjujoče na kožo in zmanjša srbečico.
  3. Vzamite Aloe Vera gel, ki ima hladilni, vlažilni in pomirjujoč učinek. V gel lahko vmešate par kapljic  eteričnega olja sivke ali kamilice ter vmasirajte na noge, ki ste jih predhodno očistili odmrlih celic. Aloe vera gel celi ranice, pomirja srbečico po piku žuželk  ter pomirja dermatitis.