ČUDEŽNI SVET FITOBIMBI

Pozdravljeni dragi otroci in dobrodošli v moj čudežni svet Fitobimbi!

Te zanima kdo sem? Moje ime je Medo Bimbi. Sem mehak, prijazen in čisto podoben pravemu medvedku. Imam velike šape, debel trebušček, okrogle oči, velik smrček in topel kožušček. Le ostrih zob nimam, zato me imajo otroci radi.

Medvedek za majhne in velike korenjake

Živim v čudežnem gozdu Fitobimbi. Vse dneve se podim po travnikih, hribčkih ter po jasah polnih cvetlic. Zapletam se v pogovore s popotniki, otroci in seveda z ostalimi živalmi. Kadar pa sem tiho, me najdete pod kakšno krošnjo, zavlečenega v kak grm ali zagledanega v kakšno cvetlico. Zbiram rastline in njihove čudežne moči – to je moja največja strast in lastnost, po kateri me vsi poznajo. Iz žepa mi štrlijo vejice, za ušesom bingljajo rožice, v ustih pa se nabirajo maline, jagode, robide, borovničke in druge sladkosti. 

Čarobni sopotnik v otroškem svetu

Res, da prihajam iz gozda, a doma sem povsod, kjer je doma otroški direndaj. Sem otrokov najboljši prijatelj. Kadar slišim, da je kakšen otrok bolan, brž pripravim mešanico, ki bo odgnala težavico in jo prek pernatih prijateljev pošljem staršem malega bolnika. Ko te kaj muči, ko ti je hudo ali kadar je potrebno malo topline, sem tukaj zate.

Poglej kakšno lepo pesmico so pripravili zame moji mali super prijatelji!