Spoznajte naše svetovalce

NAŠI STROKOVNI SVETOVALCI SO LE EN KLIK STRAN

Imate vprašanje v zvezi z našimi izdelki, pa ne poznate odgovora? Vas zanima, ali lahko jemljete določena prehranska dopolnila ali ne? Vas pestijo različne zdravstvene težave, a niste prepričani, kako se z njimi spopasti? Brez skrbi! Naša vrhunska ekipa strokovnjakov je le en klik stran, pripravljena, da z vami deli odgovore na vaša vprašanja in vam ponudi prilagojene nasvete za vaše osebno dobro počutje. Smo tu, da prisluhnemo vašim izzivom in vam nudimo podporo na vsakem koraku.

Vaše dobro počutje je naša glavna prioriteta! Izberite strokovnjaka in mu postavite vprašanje s klikom na gumb “ZASTAVITE MI VPRAŠANJE”. Vaš izbrani strokovnjak vam bo z veseljem odgovoril v najkrajšem možnem času, odgovor pa boste prejeli na svoj elektronski naslov.

Pošljite nam sporočilo:

Pokličite nas:

Isabel Petronio, mag. farm.

Vodja kakovosti, svetovalka na področju prehranskih dopolnil in fitoterapije

Super svetovalec za splošno in strokovno javnost na področju:

prehranskih dopolnil in fitoterapije nasploh. Je prava zakladnica modrosti in izjemna ambasadorka življenja v simbiozi z naravo.

Lidija Fusič

Strokovna svetovalka za prehranska dopolnila in fitoterapijo

Super svetovalec za strokovno javnost na področju:

naših fitoterapevtskih izdelkov v lekarnah.

Petra Flerin

Strokovna svetovalka za fitoterapevtske izdelke

Super svetovalec za splošno javnost na področju:

naravnih rešitev in izdelkov za vaše dobro počutje s pomočjo narave.

Sabina Škripač

Strokovna sodelavka za linijo Fitobimbi

Super svetovalec za strokovno javnost na področju:

fitoterapevtskih izdelkov iz naravne otroške lekarne Fitobimbi.

Martina Gustinčič

Vodja prodaje

Super svetovalec za strokovno javnost na področju:

fitoterapevtskih izdelkov za farmacevte.

Pavlina Oman

Strokovna svetovalka za prehranska dopolnila in fitoterapijo

Super svetovalec za strokovno javnost na področju:

prehranskih dopolnil in fitoterapije nasploh.

Janja Petek

Strokovna svetovalka za prehranska dopolnila in fitoterapijo

Super svetovalec za strokovno javnost na področju:

prehranskih dopolnil in fitoterapije nasploh.

Ana Sluga

Strokovna sodelavka za linijo Fitobimbi

Super svetovalec za strokovno javnost na področju:

fitoterapevtskih izdelkov iz naravne otroške lekarne Fitobimbi.

Iztok Stankovič

Skrbnik končnih kupcev

Super svetovalec za splošno javnost na področju:

prehranskih dopolnil in fitoterapije nasploh.

Potrebujete več informacij?

Stopite v kontakt z našimi svetovalci, ki vam bodo z veseljem odgovorili na vaša vprašanja!

Pošljite nam sporočilo:

info@sanofarm.si

Pokličite nas:

+386 5 663 24 40

  Kako želite, da vas kontaktiramo?

  Odgovor želim prejeti na moj email naslovOdgovor želim preko telefonskega klica

  Pogosta vprašanja

  Ali lahko izdelke iz linije Tussiflux uporabljajo tudi diabetiki?

  Izdelki iz linije Tussiflux vsebujejo med in fruktozo. Z vnosom fruktoze se raven glukoze v krvi poveča v manjši meri kot ob vnosu saharoze. Prav tako pa ne vodi do inzulinskega vrha po zaužitju. Med ima nizko vsebnost kalorij, dobro sposobnost sladila in je vir vitaminov in mineralov. Zato sta fruktoza in med dva najpomembnejša vira sladkorja za bolnike s sladkorno boleznijo v primerjavi s saharozo in glukozo. Uživanje izdelkov v navedenih odmerkih tako ni kontraindicirano niti za bolnike s sladkorno boleznijo.

  Kar nekaj Fitobimbijevih izdelkov so peroralne suspenzije. Kakšna je razlika med peroralna suspenzijo in sirupom?

  Peroralne tekočine so tekoči pripravki namenjeni uživanju. Sirup je tekoča snov sladkega okusa, ki vsebuje najmanj 45% saharoze ali drugega sladila raztopljenega v vodi. Na trgu je veliko prehranskih dopolnil za otroke, ki vsebujejo sladkor, saharozo. 

  Peroralna suspenzija vsebuje bistveno nižje vrednosti sladkorjev in sestavine, ki niso topne in se čez čas usedejo na dno stekleničke. Zato je še kako pomembno, da suspenzije pred vsako uporabo dobro pretresemo, saj s tem dosežemo, da ima vsak odmerek enako količino učinkovine.

  Ali je Fitobimbi Bronhamil primeren tako za suh kot moker kašelj?

  Fitobimbi Bronhamil je namensko razvit za blaženje obeh vrst kašlja, suhega in mokrega. Trpotec vsebuje polisaharidne sluzi, ki imajo ugoden učinek na grlo, žrelo in glasilke, saj na sluznici zgornjih dihalnih poti ustvarijo tanko oblogo in jo zaščitijo pred draženjem ter pomirijo kašelj. Bor, timijan in evkalipt imajo balzamični učinek, redčijo sluz in lajšajo izkašljevanje. Aktivne učinkovine imajo tudi antiseptični učinek. Sinergistična moč vseh rastlinskih izvlečkov blagodejno deluje na zgornje dihalne poti, podpira delovanje respiratornega sistema ter ima pomirjajoč in ugoden učinek na grlo, žrelo in glasilke. Izdelek obenem lajša dihanje pri otroku. Opazovalna študija, opravljena v sklopu ORL oddelka, na 87 otrocih, je pokazala visok nivo učinkovitosti Fitobimbi Bronhamila znotraj opazovanih parametrov (akutni otitis, okužbe zgornjega respiratornega trakta, kašelj, …), ki se je pokazala z zmanjšanjem ali odsotnostjo težave. Koristi izdelka so bile še toliko bolj očitne, saj ni bilo opaženih nobenih stranskih učinkov.

   Koliko časa so suspenzije uporabne po odprtju in kako dolgo ga lahko jemljemo?

  Po odprtju je izdelek uporaben štiri mesece. Priporočamo shranjevanje v hladilniku. Izdelek je varen za uporabo tudi dlje časa, do 4 mesece. Seveda se svetuje, da se ga uporablja, ko so prisotni simptomi kašlja oz. ob prebolevanju prehladnih in drugih respiratornih obolenj.

  Kaj pomeni, da so v izdelku Liverin Forte standardizirani izvlečki?

  Rastlinski ekstrakti so standardizirani, kar pomeni, da je njihova sestava stalna, količina učinkovin pa vedno enaka deklarirani. Na primer razlika med izdelkom s pegastim badljem in izdelkom Liverin Forte je prav ta, da Liverin Forte vsebuje originalno formulo visokokakovostnih standardiziranih rastlinskih izvlečkov. To pomeni, da je izbran pravi del rastline, na kateri s pravo ekstrakcijsko tehniko in uporabo pravega topila dobimo točno določeno količino točno določene aktivne učinkovine. Odstranjeni so pa ostali deli rastline, ki nimajo dokazanega delovanja. Sestava tablet je stalna, količina učinkovin vedno enaka deklarirani. Tako je na primer napisano na sami embalaži, da v 3 tabletah Liverina Forte, kar je priporočena dnevna doza, je 324 mg silimarina (učinkovina pegastega badlja, ki deluje in jo najdemo samo v plodovih). Izdelki s pegastim badljem so pa večinoma samo mešanice cele posušene in zmlete rastline, brez točno določenih aktivnih učinkovin.

  Ali se lahko tablete Biostatine drobijo?

  Tablete Biostatina ne spadajo med filmsko prevlečene tablete in ne vsebujejo učinkovin, ki bi dražile oralne sluznice. Zaradi vsega naštetega tablete lahko jemljemo tudi zdrobljene, najbolje bi bilo, če jih le prelomite. Pomembno je, da spijete na koncu vsaj kozarec vode, zaradi samega delovanja tablet.