Menu
Zapri
10.03.2014
Paradižnik izvira iz Južne Amerike in v resnici ni zelenjava. Vrhovno sodišče v ZDA ga je leta 1893 uvrstilo med zelenjavo, saj so tako kmetje plačevali manjšo tarifo za transport. Sprva so za paradižnik mislili, da je strupen in da povzroča raka, danes pa vemo, da vsebuje številne zdravilne sestavine. Vsebuje 94 odstotkov vode, zato je zelo osvežujoč, 4 odstotke je ogljikovih hidratov, 1 odstotek je beljakovin, 0,3 odstotka maščob, vsebuje pa tudi zelo veliko vitaminov in mineralov. Lepe rdeče barve je zaradi likopena.
Več zanimivih novic in podobnih informacij lahko dobite v zadnji številki revije 5 minut za zdravje v spodnjem pdf dokumentu ali pa kliknete tu: 5 minut za zdravje, za posamezne članke iz revije.
Sanofarm d.o.o., avtorske pravice pridržane
Izdelava spletnih strani - Spletna postajaIzdelava spletnih strani:
Spletna stran za pravilno delovanje in z namenom zagotavljanja kakovosti storitve in izboljšanje vaše uporabniške izkušnje uporablja spletne piškotke, ki ne hranijo osebnih podatkov. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov. Več informacij in pravilnik o piškotkih.