Izdelki na voljo tudi v lekarnah, specializiranih trgovinah in telefonski številki 056632440

 
 
 

29. 9. obeležujemo svetovni dan srca, kako pa vi skrbite zanj?

29. 9. obeležujemo svetovni dan srca, kako pa vi skrbite zanj?

26.09.2023

Vsi poznamo holesterol kot nekaj slabega. A brez njega v resnici ne bi mogli živeti. Vsak ga potrebuje, ampak v pravih merah. Pomembno je, da hodimo na redne kontrole ter dolgotrajno vzdržujemo njegove vrednosti.

 

Holesterol je beseda, ki vzbuja strah, v resnici pa je nekaj, kar vsi potrebujemo za normalno delovanje našega telesa. Poznamo dve vrsti holesterola. Tako imenovani dobri holesterol (HDL), ki ga naše telo nujno potrebuje in pomaga pri ohranjevanju optimalne ravni holesterola v žilah. Na drugi strani pa je slab holesterol (LDL), ki se nabira na žilnih stenah in nam povzroča številne preglavice.


Težava nastane, ko je v telesu preveč slabega (LDL) holesterola (t. i. hiperholesterolemija), ki se kopiči v stenah žil in preprečuje normalno oskrbo celic s kisikom. Tako nakopičena tvorba se lahko odlomi in nastane krvni strdek oziroma tromb, ki že tako zoženo žilo popolnoma zamaši. Možne posledice tega so hudi zapleti, kot so angina pektoris, možganska kap, srčni infarkt, periferna arterijska bolezen nog in gangrena.

 

Zamašena žila 

 

Ste že preverili svoj holesterol?

V Sloveniji je po zadnjih podatkih kar 2/3 Slovencev s povišanimi vrednosti holesterola v krvi*, ki vodi do nastanka srčno-žilnih bolezni. V večini primerov gre za rahlo povišan holesterol, ki ga je mogoče s preventivnimi ukrepi uravnotežiti. Vsekakor se po 40. letu priporoča redna kontrola holesterola v krvi, ob morebitnih težavah pa pravočasno ukrepanje.

Optimalne vrednosti holesterola so:

 • Skupni holesterol: manj kot 5 mmol/l,
 • Holesterol LDL: manj kot 3 mmol/l,
 • Trigliceridi: manj kot 1,7 mmol/l,
 • Holesterol HDL: več kot 1 mmol/l pri moških,
 • Holesterol HDL: več kot 1,2 mmol/l pri ženskah.

 

Redna kontrola holesterola v krvi je zelo priporočljiva.

 

Poskrbite zase in vzdržujte holesterol s pomočjo narave

Zavedati se je treba dejstva, da lahko pri rahlo povišanih vrednostih holesterola veliko storimo sami s spremembami življenjskih navad kot je prehod na uravnoteženo in raznoliko prehrano, s čim manj transmaščobnimi kislinami in nasičenimi maščobami (maščobe živalskega izvora), z omejitvijo vrednosti alkohola in prenehanjem kajenja, s povečanjem telesne aktivnosti kot je redna aerobna telesna dejavnost ter izogibanjem stresu. Vedno, kadar imamo možnost izbire, dajmo prednost naravnemu pred sintetičnim. S temi preventivnimi ukrepi, pa ne bomo zgolj preprečili razvoj določenih bolezni, ampak bo tudi kvaliteta življenja v starosti višja.

 

Ob tem so nam lahko v veliko pomoč prehranski dodatki, ki temeljijo na naravnih sestavinah in so zato varni za uporabo

Biostatine je naravno prehransko dopolnilo na osnovi rastlinskih sterolov, rastlinskih izvlečkov in vitaminov (B1 in B2), ki pripomore k vzdrževanju normalne ravni holesterola v krvi**, aktivno varuje srce in ožilje ter ščiti celice pred oksidativnim stresom. Prednosti Biostatina so naravne sestavine, brez toksinov, iz katerih so pridobljeni standardizirani izvlečki, ki zagotavljajo enako vsebnost v vsaki tableti - naravne učinkovine se med seboj povezujejo in delujejo sinergistično, s čimer se doseže boljši učinek.

Prednosti Biostatina:

 • Bogata naravna sestava - kar 6 aktivnih učinkovin
 • Sinergistično delovanje naravnih učinkovin za boljši učinek
 • Standardizirani izvlečki zagotavljajo enako vsebnost v vsaki tableti
 • Varnost, saj ne vsebuje toksinov***

Biostatine – holesterol je tak, kot mora biti.

 

Ko obvarujete sebe, obvarujete vse, kar vam je pri srcu. 


*raziskava CINDI 2012 /  **Koristni učinek se doseže z dnevnim vnosom vsaj 0,8 g rastlinskih sterolov/stanolov, to je z vnosom 2 tablet na dan. Priporoča se vsaj 3-mesečno redno jemanje / ***Dodatna prednost Biostatina je nična vsebnost citrinina. Za tiste, ki ga ne poznajo, citrinin je toksin, ki ga pogosto najdemo v fermentiranem rdečem rižu in povzroča motnje v živčnem sistemu, slabi imunski sistem ter povzroča druge škodljive učinke. Naš proizvajalec z biološko pridelavo rdečega riža in z inovativnimi procesi fermentacije zagotovi, da le-ta med samim procesom sploh ne nastane. Zato tudi ob daljšem jemanju Biostatina ni nobenega tveganja pred kopičenjem citrinina v telesu.

 

Produkti

 • Biostatine, prehransko dopolnilo, 60 tablet

  Dodaj v košarico Cena: 21,49 €

  Stanje zaloge: na voljo


  PREHRANSKO DOPOLNILO, vsebnost 60 tablet

  Naravno. Učinkovito. Varno.

  Biostatine je naravno prehransko dopolnilo na osnovi rastlinskih sterolov, rastlinskih izvlečkov in vitaminov (B1 in B2), ki pripomore k vzdrževanju normalne ravni holesterola v krvi, aktivno varuje srce in ožilje ter ščiti celice pred oksidativnim stresom:

  • Rastlinski steroli prispevajo k vzdrževanju normalne ravni holesterola v krvi.**
  • Artičoka prispeva k vzdrževanju normalne ravni maščob v krvi.
  • Tiamin (vitamin B1) ima vlogo pri delovanju srca.
  • Riboflavin (vitamin B2) ima vlogo pri zaščiti celic pred oksidativnim stresom.
  Več o produktu »
   
   
 
 
 
 

 
 
 

 

  

 
 
 
ZAPRI

Spletna stran za pravilno delovanje in z namenom zagotavljanja kakovosti storitve in izboljšanje vaše uporabniške izkušnje uporablja spletne piškotke. Spletni piškotki so samo analitski, ki ne hranijo osebnih podatkov. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov. Več informacij in pravilnik o piškotkih.