4 škodljive navade kuhanja

4 škodljive navade kuhanja

12.12.2014

Številne dnevne navade v kuhinji se nam zdijo povsem neškodljive zdravju. Poglejte, s čim iz dneva v dan povsem nehote ogrožate sebe in svoje najbližje. 

1. Olje

Večina receptov začne z »v ponvi pogrejte olje«. In še preden se obrnemo je olje vroče, značilne bleščeče barve. Narobe! Ne samo, da je neokusno, tudi škodljivo je, saj se s pregrevanjem olja uničijo vsi koristni antioksidanti in tvorijo se škodljive spojine. Olje je potrebno samo malo, par sekund pogreti, in ne dovoliti da se pregreje.

2. Spiranje mesa

S spiranjem mesa v umivalniku se znebimo sluzi, vendar onesnažujemo pomivalno korito s škodljivimi bakterijami, ki prenašajo bolezni. Priporočamo odstraniti sluz mesa s papirnato brisačo.

3. Teflonske ponve

Nehote pri mešanju postrgate površino vaše teflonske posode? Potrebno je biti zelo previden pri uporabi kovinskih pripomočkov. Vsakič ko postrgate se plast po plast odlušči in jo posledično zaužijete s hrano, kar lahko povzroči težave z jetri.

4. Mešalnik in vroča hrana

Pozor! Para iz vroče tekočine ustvari tlak , ki dobesedno izstreli pokrov mešalnika. Odstranite zamašek in pokrijete luknjo s kuhinjsko brisačo , da se prepreči nered med mešanjem.

Nepravilna kombinacija navad povzroči prebavne težave, s katerimi se nehote srečujemo vsi, čeprav prehrane nič ne spreminjamo. Ne dovolite, da vam škodljive navade kuhanja pokvarijo razpoloženje. Kuhajmo varno, jejmo varno!

 
 
 

 
 
 

 

  

 
 
 
ZAPRI

Spletna stran za pravilno delovanje in z namenom zagotavljanja kakovosti storitve in izboljšanje vaše uporabniške izkušnje uporablja spletne piškotke, ki ne hranijo osebnih podatkov. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov. Več informacij in pravilnik o piškotkih.